ΗΔΙΚΑ: Σε ένα δεκαήμερο η πλατφόρμα για τις δωρεάν μετακινήσεις ανέργων και ΑμεΑ

ΗΔΙΚΑ: Σε ένα δεκαήμερο η πλατφόρμα για τις δωρεάν μετακινήσεις ανέργων και ΑμεΑ

Πισωγύρισμα από την αρχική πληροφόρηση του ΟΑΣΑ αφού η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την πιστοποίηση ανέργων και ΑμεΑ αναμένεται να ανοίξει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό δελτίο τύπου του Οργανισμού ότι θα άνοιγε η εφαρμογή χθες 5 Μαρτίου
Ειδικότερα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει, για την έκδοση της κάρτας ελεύθερης μετακίνησης για ανέργους και ΑΜΕΑ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Στην εφαρμογή αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα. Προϋπόθεση ωστόσο για την είσοδο στην πλατφόρμα και την επιβεβαίωση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη προμηθευτεί τις προσωποποιημένες κάρτες τους.
Η ενεργοποίηση και φόρτιση της κάρτας θα γίνεται στα αυτόματα μηχανήματα.
Πάντως μέχρι τις 15 Μαρτίου θα υπάρχουν ελεύθερες πύλες και στους σταθμούς που θα κλείσουν στις 11 του μήνα προκειμένου οι δικαιούχοι να διέρχονται χωρίς πρόβλημα.
Είναι οι σταθμοί Ανθούπολη, Περιστέρι, Σεπόλια, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Αγ. Μαρίνα, Κεραμεικός, Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ταύρος και Μαρούσι.
Ήδη οι μπάρες έχουν κατέβει σε Δουκ. Πλακεντίας, Αιγάλεω, Ελαιώνα, Άγιο Δημήτριο, Άγιο Αντώνιο και Αεροδρόμιο.
Στο Σύνταγμα, όπου ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν οι πύλες, σημειώνονται προβλήματα, καθώς κάποιες από αυτές δε λειτουργούν.
Για λόγους εξοικείωσης του επιβατικού κοινού και ομαλής μετάβασης- έως τις 14 Μαρτίου οι μπάρες μόνο τις ώρες αιχμής 6 με 10 το πρωί και 3 με 7 το απόγευμα παραμένουν ανοικτές. Από τις 15 του μήνα και εκεί θα κλείσουν οριστικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου