Ξεκίνησε σήμερα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» η γιορτή της Καλέντουλας

Ξεκίνησε σήμερα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» η γιορτή της Καλέντουλας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 17/4/2022.

Ο ερχομός της Άνοιξης, εποχή συγκομιδής της Καλέντουλας, αποτέλεσε την αφορμή για την οργάνωση της εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκαν εκτενώς από την κα Νικολέτα Αναστασοπούλου, (πτυχιούχο θεραπεύτρια της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Ιατρικής), όχι μόνο  οι ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου, αλλά και η διαδικασία παρασκευής φυσικών παρασκευασμάτων από το βότανο, όπως βάμμα, λάδι Καλέντουλας και κηραλοιφή. Η εκδήλωση έληξε με την συλλογή Καλέντουλας από τους συμμετέχοντες, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές της φύσης.

Στον χώρο υπάρχουν υπαίθρια εργαστήρια επεξεργασίας και εκπαίδευσης πάνω στην διαδικασία παρασκευής φυσικών παράγωγων από το βότανο, από τις 10.30π.μ. έως τις 13.30μ.μ. κάθε μέρα και εκθεσιακά περίπτερα, τα οποία λειτουργούν καθημερινά από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ..

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, κα Μίνα Χατζηαθανασίου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων και εκδότης της "Φωνής των ΑΜΕΑ", Γ. Ρεθυμνιωτάκης, η Γενική Γραμματέας του Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Μ. Σαπέλα, η Β’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείριση, Μ. Αγγελοπούλου, η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Φορέα Διαχείριση, Α. Ζησιμάτου και άλλοι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου