Έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς στον Δήμο Φυλής», προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.
Στο επίκεντρο του έργου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής, και ειδικότερα, εκκλησιών και μοναστηριών με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Οι παρεμβάσεις αφορούν την περιοχή γύρω από εκκλησίες του οικισμού Χασιάς και συγκεκριμένα, τις εκκλησίες: Αγ. Νικόλαου, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. Νικολάου (Ο Νεομάρτυρας), Αγ. Άννας και Αγ. Πέτρου, καθώς και τα μοναστήρια που βρίσκονται εκτός οικισμού Χασιάς: Ι. Μ. Κλειστών, Ι. Μ. Κυπριανού και Ι. Μ. Ντάρδιζας.
Θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, τον εξωραϊσμό μονοπατιών και δρόμων που τα συνδέουν, τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής καθώς και τη σήμανση της περιοχής προς τα μοναστήρια.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου