ΧΩΜΑΤΕΡΗ: ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

              Τη Φυλή να την ξεχάσετε!
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε την Τετάρτη, 31/8, η μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ που ματαίωσε τη συνεδρίαση της ΕΕ και οδήγησε στην αναβολή της.
Παρά την δύσκολη εργάσιμη ώρα και το γεγονός πως για πολλούς έχουν ξεκινήσει ήδη οι καλοκαιρινές τους διακοπές, πολλοί κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής και συνδικαλιστές από τον χώρο των ΟΤΑ και άλλα σωματεία  βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κ. Δούρου να αποφασιστούν νέες επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και η αύξηση της δυναμικότητας του αμαρτωλού ΕΜΑΚ, δηλαδή, του εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών.

Στις παρεμβάσεις των κατοίκων τονίστηκε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα η κ. Δούρου να αποφασίσει για το μέλλον μιας μεγάλης και χιλιοταλαιπωρημένης περιοχής λίγες μέρες πριν φύγει από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ.  Οι κάτοικοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα και στον κ. Πατούλη λέγοντας πως, αν έχει στο μυαλό του νέες επεκτάσεις του ΧΥΤΑ και νέες μονάδες επεξεργασίας σε Δυτική Αθήνα και  Δυτική Αττική, καλά θα κάνει να τις ξεχάσει.
Φτάνει πλέον! Η Φυλή δεν θα είναι εσαεί ο σκουπιδοτενεκές της Αττικής. Δεν είναι ευθύνη των κατοίκων, τα μηδαμινά ποσοστά της ανακύκλωσης, η απουσία υποδομών για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, η μεθοδευμένη κωλυσιεργία για τη δίκαιη και αναλογική χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης σε ολόκληρη την Αττική.

Είχε προηγηθεί στις 9.30 το πρωί μια αιφνιδιαστική κίνηση με την οποία συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέλαβαν τον χώρο συνεδρίασης της Ε.Ε προκειμένου να παρεμποδιστεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της συνεδρίασης οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως εάν γίνει και νέα απόπειρα να συζητηθούν αυτά τα θέματα μέσα στον Αύγουστο, η αντίδραση που θα υπάρξει θα είναι ακόμα πιο δυναμική.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ευχαριστεί τους δεκάδες κάτοικους και τα μέλη των συνδικαλιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για την σημερινή τους παρουσία και τους καλεί να είναι με το όπλο παρά πόδα για να αντιδράσουμε ακόμα πιο δυναμικά αν υπάρξει νέα απόπειρα συνεδρίασης με αυτά τα θέματα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν: ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δήμος Πετρούπολης, Συνδικάτο ΟΤΑ;;; Σωματείο εργαζομένων Φυλής, Σωματείο εργαζομένων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ΑΣΚ-ΟΤΑ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Ριζοσπαστική Αγωνιστική κίνηση Πετρούπολης, Δημοτική Παράταξη αλλαΖΟΥΜΕ Φυλής,   Περιφερειακές παρατάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, Ομάδα Τέχνης Δρώμενα,  ΕΜΔΥΔΑΣ.

                                                                                                                         Φυλή 1/8/2019

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου