ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!



Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

Το είδαμε και αυτό! Επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής με μεσημεριανό πραξικόπημα! Η κ. Ρένα Δούρου και η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ μια μέρα μετά την ματαίωση της συνεδρίασης της Ε.Ε χωρίς να πάρει κανείς μυρωδιά αποφάσισαν να γίνουν νέες επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής για να “αντέξει” δυο χρόνια ακόμα ! Η κ. Δούρου συγκάλεσε την Ε.Ε με την διαδικασία του κατεπείγοντος στις 2.30 το μεσημέρι και αποφάσισαν να κατασκευαστούν νέα έργα εντός του ΧΥΤΑ Φυλής . Όπως λέει και η ίδια στο σημερινό δελτίο τύπου : ξεκινάει  “η διαδικασία μελέτης και κατασκευής χώρου εντός της ΟΕΔΑ Φυλής για 4.000.000 κυβικά απορριμμάτων που αντιστοιχεί σε πάνω από 2 χρόνια. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι οι Δήμοι θα μειώνουν διαρκώς τον όγκο των απορριμμάτων τους, καθίσταται εύκολα σαφές ότι υφίσταται χρονικό περιθώριο για 3,5 τουλάχιστον έτη από σήμερα”. 
Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, τη:
1. Λήψη απόφασης για την έγκριση των όρων της προκήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού με διαδικασία ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων»
2. Λήψη απόφασης για έγκριση της τεχνικής έκθεσης με τίτλο «Τεχνική έκθεση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης, διευθέτησης & εξομάλυνσης πρανών κυττάρων του ΧΥΤΑ Φυλής» και τροποποίηση της Σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ1.α του Ν. 4412/2016 .
Αυτό που έκανε  σήμερα το μεσημέρι η κ. Δούρου και η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ΕΔΣΝΑ .
Και το 1991 και το 2004 όταν αποφασίστηκαν οι προηγούμενες επεκτάσεις είχαν ερωτηθεί τα δημοτικά συμβούλια των Άνω Λιοσίων και της Φυλής .
Τώρα δεν τόλμησαν όχι τα δημοτικά συμβούλια να ενημερώσουν , αλλά ούτε κανονική συνεδρίαση της Ε.Ε. να κάνουν!
Η Ρένα Δούρου από κοινού  με τον δήμαρχο Φυλής κ. Παππού και τον πρώην δήμαρχο Φυλής έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για την συνέχιση του εγκλήματος στην Φυλή .
Καταδικάζουν όλη την δυτική Αθήνα και την δυτική Αττική να είναι ο εσαεί σκουπιδότοπος όλου του λεκανοπεδίου .
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους της δυτικής Αθήνας – Αττικής να ξεσηκωθούν και να μην τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου και του ΕΔΣΝΑ , στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλης της δυτικής Αθήνας θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Το ποτήρι ξεχείλισε. Την σημερινή απόφαση θα την ανατρέψουμε ο κόσμος να χαλάσει.  Φυλή 1/8/2019

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου