Ενέργειες στήριξης των δημοτών από τον Δήμο Φυλής

Με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας να δυσκολεύουν την ζωή μας και ακόμα περισσότερο την ζωή των ευάλωτων συνδημοτών μας, ο Δήμος Φυλής επιχειρεί με στοχευμένες ενέργειές του, να προστατεύσει, να στηρίξει και να ανακουφίσει. Πιο συγκεκριμένα:
  • Για την διευκόλυνση πρόσβασης των δημοτών σε δημοτικές υπηρεσίες, η σελίδα του Δήμου πλέον διαθέτει την ηλεκτρονική εφαρμογή "#μένουμε_σπίτι! #μένουμε_ενεργοί!", μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν να τακτοποιούν υποθέσεις τους από το σπίτι. Πρόσβαση στην εφαρμογή και οδηγίες θα βρείτε εδώ: https://fyli.gr/nea-efarmogi-exypiretisis-ton-dimoton-apo-tis-ypiresies-anartithike-stin-istoselida-toy-dimoy-fylis-fyli-gr/ Παράλληλα, οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται στο 16591.
  • Τα δημοτικά κτίρια, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα σημεία συλλογής απορριμάτων απολυμαίνονται τακτικά, ώστε να μην αποτελούν εστίες εξάπλωσης του ιού.
  • Καθώς στο εμπόριο υπάρχει έλλειψη ή περιορισμένη διαθεσιμότητα σε γάντια μιας χρήσεως, μάσκες και αντισηπτικά υγρά, ο Δήμος ξεκίνησε να παρέχει τα εν λόγω προϊόντα, κατ' ευθείαν στα σπίτια των δημοτών, ξεκινώντας από την Δ.Ε. Ζεφυρίου, σε μια προσπάθεια να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς αυτά.
  • Ο Δήμος μεριμνά για την διανομή τροφίμων σε ευάλωτους συνδημότες, φροντίζοντας αυτά να προμηθεύονται από τοπικές επιχειρήσεις, τονώνοντας έτσι με την ίδια δράση, τους εμπόρους της πόλης μας.
  • Δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2114115224 (09.00 π.μ. - 15.00 μ.μ.) και στο 2102487686 (09.00 π.μ. - 19.00 μ.μ.) 
  • Καθώς οι Ιεροί Ναοί παραμένουν κλειστοί, οι δημότες μπορούν να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μέσω Διαδικτύου. Ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, δημιούργησε την τεχνική υποδομή για τη διαδικτυακή μετάδοση μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.youtube.com/channel/UCLwzwAtYWqR9k7a4tP5nBYQ Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες των αρμοδίων Αρχών (επισυνάπτεται πρόγραμμα αναμεταδιδόμενων Ακολουθιών).
Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, αναφερόμενος στις παραπάνω δράσεις, τόνισε ότι: “Προχωράμε πιστοί στην πάγια θέση μας, ότι ένας Δήμος που σέβεται τους πολίτες του δεν αρκείται σε ευχολόγια. Δίνουμε πολυμέτωπο αγώνα στην πρόληψη, στην απολύμανση, στην καθαριότητα, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην περίθαλψη, στην ψυχολογική στήριξη, στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και στη φροντίδα των αδέσποτων. Γιατί οι πράξεις είναι εκείνες που κρίνουν το αποτέλεσμα και καθορίζουν τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες”.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου