Πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς, οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων αίματος κατά 20-25%, αυξάνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, 9πμ έως 3μμ
Λαμβάνοντας υπόψη τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πραγματοποίηση αιμοδοσιών σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου  Νοσοκομείου) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία τη Δευτέρα 27/4/2020 και ώρες 9:00-15.00 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα). Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούμε τους αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο 210-7286324.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Σαράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων: Τετάρτη, 29 και Πέμπτη, 30 Απριλίου, 12μμ έως 6μμ
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνδιοργανώνει με το Blood-e διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου (12.00-18.00) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα χώρο κεντρικό, ασφαλή, μοντέρνο και προσιτό σε όλες τις ηλικίες. Το Σεράφειο, είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας πολλαπλής χρήσης στο κέντρο της Αθήνας (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), που εξασφαλίζει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που έχουν οριστεί για τη διαδικασία της αιμοληψίας.. Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας. Για να κλείσετε ραντεβού παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΕΑ καθημερινά 9:00- 14:00 στα τηλέφωνα 2132146716 (Πάζιου Κωνσταντίνα) και 2132146726 (Γιαννουλάκη Μαρία) ή εναλλακτικά με το Blood-e (στη σελίδα του στο Facebook).

Μένουμε ψύχραιμοι–Δίνουμε αίμα!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου