Ενημερωτική εκστρατεία για την εξάλειψη του κουνουπιού-τίγρης, πόρτα-πόρτα σε πολίτες της Δ. Αττικής

Πρόγραμμα ενημέρωσης πόρτα-πόρτα σε κατοίκους για την εξάλειψη των κουνουπιών σε ιδιωτικούς χώρους πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο από την περιοχή της Ψάθας, Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, καθώς η περιοχή προσελκύει αρκετούς επισκέπτες αυτήν την περίοδο. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής για την αντιμετώπιση των εστιών κουνουπιών στις οικίες και τα καταστήματά τους. Σκοπός είναι να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να αξιολογούν τις εστίες κουνουπιών και να λαμβάνουν μέτρα κατά της ανάπτυξης τους στους ιδιωτικούς τους χώρους, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί προγράμματα ψεκασμών σε χώρους αρμοδιότητάς της. Μετά το πρώτο σκέλος της ενημέρωσης, ακολουθεί και η αξιολόγηση των εστιών κουνουπιών, αν αυξάνονται ή μειώνονται, από τους επιστήμονες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με τους οποίους συνεργάζεται η Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου σε κατοικίες εντοπίζεται συχνά το κουνούπι-τίγρης.

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα σε βασικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες στις οικίες είναι τα παρακάτω:

  • Να κλείνουν τα πηγάδια και να καθαρίζουν τα στάσιμα νερά
  • Να μην γίνονται ποτίσματα που αφήνουν στάσιμα νερά κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Να αδειάζουν καθημερινά τα πιατάκια από τις γλάστρες για να μην μένουν στάσιμα νερά σε μπαλκόνια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «Πρώτη μας μέριμνα είναι η δημόσια υγεία. Με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προχωράμε σε επιστημονικές αναλύσεις των εστιών κουνουπιών της περιοχής μας και παράλληλα οι υπηρεσίες μας «τρέχουν» το πολύ σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες των επικίνδυνων κουνουπιών, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας».

Επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου