Ένα δεύτερο μικρό λεωφορείο απέκτησε με δωρεά το Άσυλο Ανιάτων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδέχθηκαν οι περιθαλπόμενοι το δεύτερο μικρό λεωφορείο που απέκτησε το Άσυλο Ανιάτων κατά τη διάρκεια μιας μικρής γιορτής-έκπληξης που διοργανώθηκε για εκείνους στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, εργαζομένων και νοσηλευτών. Το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για ΑμεΑ, το οποίο αποκτήθηκε μετά από δωρεά υποστηρικτή, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, θα προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς 4 αμαξιδίων με τους συνοδούς τους, για την υλοποίηση δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού περιεχομένου, ψυχαγωγίας και άθλησης σε χώρους εκτός του Ασύλου.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Ασύλου Ανιάτων κυρίας Ιωάννας Ηλιάδη, κατά τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον δωρητή του οχήματος, η πρωτοβουλία του οποίου αποτελεί προσφορά εξαιρετικής σημασίας. Η κυρία Ηλιάδη σημείωσε επίσης πως με το δεύτερο μικρό λεωφορείο προσφέρεται η δυνατότητα μετακίνησης περισσότερων περιθαλπόμενων που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση, την ψυχαγωγία και την ποιότητα ζωής τους, όπως είναι για παράδειγμα η μετάβαση και η άσκηση στην θάλασσα, οι μονοήμερες εκδρομές που διοργανώνονται σε συνεργασία με φορείς αρμόδιους για δράσεις ατόμων με ΑμεΑ και η μεταφορά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε η άφιξη του λεωφορείου, το οποίο ήταν στολισμένο με μπαλόνια για να εκπλήξει τους περιθαλπόμενους και να ενισχύσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Η έκπληξη απογειώθηκε όταν ξεπρόβαλε από το στολισμένο όχημα η γνωστή stand-up comedian Κατερίνα Βρανά, η οποία αλληλεπίδρασε με τους περιθαλπόμενους που την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, χαμόγελα και χειροκροτήματα. Ολοκληρώνοντας την σύντομη παράσταση, η κυρία Βρανά δήλωσε «Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ συγκινητική για μένα. Σας θαυμάζω απεριόριστα και χαίρομαι ιδιαίτερα που συνέβαλα, έστω και λίγο, στο να γίνει γνωστό το τόσο αξιόλογο έργο σας. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό και να βοηθάτε τους ανθρώπους που σας χρειάζονται».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφού συνεχάρη τη διοίκηση του Ασύλου για την άοκνη δράση της, εξήρε τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων και δήλωσε: «Τόσο εγώ όσο και το Υπουργείο είμαστε δίπλα σας στο έργο που επιτελείτε, αλλά και στα σχέδιά σας, για την εύρυθμη λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Η Πρόνοια για τον συνάνθρωπο, είναι συνεχής, δεν έχει όρια και είναι περισσότερο επιβεβλημένη, εκεί όπου ο αδύναμος νιώθει και ανήμπορος. Εκεί, Πολιτεία, Οργανώσεις, Φορείς και Κοινωνία των Πολιτών ερχόμαστε από κοινού και στο μερίδιο που μας αναλογεί να δείξουμε απτή αλληλεγγύη».

Το παρών έδωσε και ο Aνιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών προχώρησε στην έκδοση άδειας ενός ακόμα μικρού λεωφορείου το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των περιθαλπόμενων του Ασύλου Ανιάτων, καθώς το μοναδικό που υπήρχε δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς τους. Με κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η καθημερινότητα τους να γίνεται καλύτερη, παρέχοντας τους τις αρτιότερες δυνατές υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, σημείωσε «Μεταφέροντας το μήνυμα της Δημοτικής Αρχής καταθέτουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους και όλες, όσοι και όσες, συμβάλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των φιλοξενουμένων. Το νέο όχημα θα προσφέρει χαρά και ανακούφιση. Εξάλλου, από τα τέλη του 19ου αιώνα, το Ίδρυμα αυτό αποτελεί όχι μόνον κοιτίδα φροντίδας, αλλά και κύτταρο πολιτισμού για τον άνθρωπο. Παρακολουθώντας τις προσπάθειες της διοίκησης και διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα, σε μας απομένει να σταθούμε αρωγοί στο έργο σας και να συνεργασθούμε. Αφενός για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το θαυμάσιο αυτό για την πόλη των Αθηνών ιστορικό τοπίο κοινωνικής φροντίδας και αφετέρου, για να ενισχύσουμε την πορεία του στο μέλλον».

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Νικόλας Βαφειάδης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Γεώργιος Φούρλαρης, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών Κεντρικού Τομέα, η κα. Εκάβη Βαλλερά, Εκπρόσωπος του ΜΚΣ Δεσμός, η κα. Δήμητρα Ινές Αγγελή Λυκούδη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, η κα. Καλλιόπη Πρεζεράκου, Πρόεδρος Συμβουλίου 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων η κα. Νατάσσα Κανέλλου, Μέλος Συμβουλίου 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, η κα. Έλσα Μητσιάλη Γενική Γραμματέας και Μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων, ο κ. Δημήτρης Κομματάς, Μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων και ο κ. Νικόλαος Σκέδνερ, Μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων.

Κλείνοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και δήλωσε υπερήφανη για την υποστήριξη που παρέχουν εδώ και χρόνια οι φίλοι του Ασύλου στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Το Άσυλο Ανιάτων θα ήθελε να ευχαριστήσει για την προσφορά τους στην ετοιμασία του mini van τις εταιρείες LAMDA STAR και ΕΡΜΗΣ και για τη συνδρομή του στην υλοποίηση της γιορτής τον αγαπημένο φωτογράφο, κύριο Πάνο Γεωργίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου