Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελευσίνα, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού​ Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην Ελευσίνα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε συζητήσεις στην Ελευσίνα στο πλαίσιο της ανακήρυξής της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023, με εκπροσώπους των αρχών και το Δ.Σ. της δημοτικής εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας, «Eleusis 2023».

Ο κ. Σχοινάς σε ομιλία του με αφορμή την επίσκεψή του τόνισε πως «η ιδιαιτερότητα της πρόκλησης για μια πόλη σαν την Ελευσίνα, είναι να δείξει ότι το διαφορετικό είναι ωραίο». Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η επιλογή της Ελευσίνας ως «η Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Ελευσίνα 2023» αποτελεί διπλή πρόκληση. Είναι μια πρόκληση για την πόλη σας, αλλά είναι και μια πρόκληση για τον ευρωπαϊκό θεσμό των πρωτευουσών πολιτισμού».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι η Ελευσίνα είναι «μια περιοχή της Δυτικής Αττικής με πολύ ξεχωριστά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες» αλλά και με χαρακτηριστικά προβλήματα «τα πιο πολλά ιστορικά».

Κατόπιν ακολούθησε εξειδίκευση των θεμάτων από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κ. Φώτιο Παναγιώτη Τατάκη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Μαυρογιάννη, τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτριο Παπαγιάνναρο, αλλά και ενημέρωση θεμάτων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα από την Πρόεδρο ΠΠ23 κα. Δέσποινα Γερουλάνου, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Σουλτάνα Σπυροπούλου, τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, και το μέλος ΔΣ κ. Ευάγγελο Λίγγο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μίλησε για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως μια διοργάνωση-παρακαταθήκη για τον πολιτισμό στη Δυτική Αττική, τονίζοντας τα έργα που ήδη έχουν μπει σε τροχιά από την Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας αποτελούν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα πάνω στα οποία βασιζόμαστε για την διοργάνωση της Πολιτιστικής, έναν θεσμό, τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στηρίζουμε εμπράκτως με σειρά έργων και παρεμβάσεων, όπως η ανάπλαση της Ελαιουργικής, του Αρχαιολογικού χώρου και άλλα που θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου. Η Περιφέρεια αναδεικνύει με μεγάλα έργα υποδομής την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στην καρδιά της Αττικής. Η ανάπλαση της Ελαιουργικής, του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας και άλλες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής αλλάζουν την όψη της περιοχής μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου