Πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης “Green City”.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης “Green City” σε camps μαθητών της Ελευσίνας Λ. Κοσμόπουλος: «Σκοπός μας η ανακύκλωση να γίνει καθημερινότητα και οι μικροί συμπολίτες μας να μαθαίνουν από μικρές ηλικίες πώς να προστατεύουν τον πλανήτη»


Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY που ήδη υλοποιείται αρκετούς μήνες από την
Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΣΔΝΑ σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής
πραγματοποιεί δράσεις και στα camps του Δήμου Ελευσίνας, με σκοπό την
ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών στην ανακύκλωση.
Η 1η δράση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13/07/2022 και ώρα 09:30 στο 1ο 
Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Παγκάλου & Ιάχκου, Παραλία Ελευσίνας - με είσοδο από την οδό Ιάκχου), όπου θα συμμετέχουν συνολικά 60 μαθητές.
Θα ακολουθήσουν ακόμη 3 δράσεις σε camps του Δήμου Ελευσίνας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και την Δευτέρα 25 Ιουλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: 
«Το GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταπόδοσης της ανακύκλωσης προς τους πολίτες που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Στόχος μας είναι, να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας και για αυτό πρόγραμμα δρομολογίων και περισσότερα σχετικά βρίσκουμε στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, στην αποδοτικότητα των πόρων και στη μείωση των αστικών απορριμμάτων και των εκπομπών του CΟ2. Η μεταφορά των δράσεων του προγράμματος στους μαθητές των camps του Δήμου Ελευσίνας μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει καθώς οι μικροί συμπολίτες μας μαθαίνουν από μικρές ηλικίες πώς να προστατεύουν τον πλανήτη».0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου