Η συνεργασία προς κάθε κατεύθυνση παράγει καρπούς.



Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων "Συνεργασία - Δημιουργία"  και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνεργάστηκαν με την Ένωση της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα στο Πάρκο και μάζεψαν τον καρπό της κάππαρης που βρίσκεται σε αφθονία. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο χώρο, έμαθαν για την κάππαρη και τις ιδιότητές της, μίλησαν για τους θησαυρούς της φύσης και τα βότανα και έμαθαν πως η επαφή με τη φύση και η συνεργασία μπορεί να κάνει θαύματα.

Η φύση έχει αγαθά, χρειάζεται και γνώση, αν την καλλιεργήσουμε θα το ανταποδώσει.

Η αρχή έγινε με την κάππαρη και η συνέχεια θα σας καταλήξει γιατί πραγματικά η φύση έχει αγαθά και θα πρέπει να τα ανακαλύψουμε και να τα αξιοποιήσουμε, όχι να τρέχουμε πίσω από Ευρωπαϊκά προγράμματα της καταστροφής και του δανεισμού αφού μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Σε όλα τα κράτη του κόσμου όταν πάει ο Έλληνας γίνεται αρχηγός, στην πατρίδα του γιατί να είναι ο σερβιτόρος των Ευρωπαίων; Αν πραγματικά θέλουμε να γίνει δουλειά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη συνέχεια, αφού γνωρίζουμε που πάει αυτή η διαδρομή. Όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε κάππαρη Τουρκίας, συσκευασμένη στην Ελλάδα, και η Ελληνική σαπίζει. Πάρα πολλά προϊόντα πάνε χαμένα γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων, της καφετέριας και του καναπέ. Κι όμως οι παππούδες και οι πατεράδες μας, όχι μόνο ζούσαν από αυτά, χτίσανε και τα σπίτια που είναι μέσα οι καναπέδες της νέας γενιάς. 

                              
Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας και τη δική σας άποψη, ελάτε όλοι μαζί να ανακαλύψουμε τί λείπει για να γίνει η γειτονιά μας και ο κόσμος καλύτερος.
                              

Εντύπωση μας έκανε η εργατικότητα και η δίψα για γνώση των οικογενειών και των παιδιών απο τις Ουκρανικές οικογένειες που συνεργάστηκαν μαζί μας και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα έχει μέλλον και θα αποδώσει τους δικούς της καρπούς.

Εμείς θα συνεχίσουμε τέτοιες δράσεις και το Σχολείο της Φύσης θα διδάξει σε όποιον επιθυμεί την τέχνη της επιβίωσης  γιατί η φύση είναι το καλύτερο χρηματιστήριο. Της δίνεις ένα σπόρο και σου δίνει  χίλιους σπόρους πίσω. 


Η προσπάθεια μας είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

Επιμέλεια: Χρήστος Βλαστάρας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου