Γιατί η Βουλγαρία ευχαριστεί την Ελλάδα και κάνει τούμπες εξαιτίας των Capital Controls;
Thank you Greece !!Γιατί η Βουλγαρία ευχαριστεί την Ελλάδα και κάνει τούμπες εξαιτίας των Capital Controls; Σήμερα κλείνουμε 200 μέρες από την 28η Ιουλίου, όποτε και επιβλήθηκαν οι έλεγχοι κεφαλαίων, γνωστά και ως capital controls.


Σήμερα η μεγαλύτερης κυκλοφορίας Βουλγαρική εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο THANKS GREECE και θα δείτε τα στοιχεία που παραθέτει προκειμένου να δικαιολογήσει αυτόν τον τίτλο.335 Επιχειρήσεις την ημέρα, μετακόμισαν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία, μέσα σε αυτούς τους 7μήνες.Σύνολο.κρατηθείτε..60.000 επιχειρήσεις μέσα σε 200 μέρες!!Σε αυτές τις επιχειρήσεις αντιστοιχούν 250.000 θέσεις εργασίας. Σε αυτές εργάζονται μόνον 11.500 Έλληνες, που αναγκαστικά μετακόμισαν στη γειτονική Βουλγαρία.3,5 δις  ναι καλά διαβάσατε 3,5 ΔΙΣ ευρώ διατέθηκαν στη βουλγαρική οικονομία από Έλληνες επιχειρηματίες για εγκαταστάσεις και  εξοπλισμό!!!Και όμως τα capital controls συνεχίζονται, η χώρα χάνει επιχειρήσεις με ρυθμούς ταχύτητας του φωτός και το χειρότερο κάπου εκεί οι Έλληνες επιχειρηματίες ανακαλύπτουν το λεγόμενο φθηνό εργατικό δυναμικό και συνολική φορολογία 13%, που σημαίνει πολύ απλά ότι δεν θα επιστρέψουν ΠΟΤΕ! 
ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Αγαπητοί αναγνώστες αν σήμερα  ζητούσαμε από έναν σύγχρονο Αριστοφάνη να μας περιέγραφε λίγο τον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης θα το  έκανε κάπως έτσι

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ :
Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο
γείτονά σου.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει
και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.
ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις
δύο και σου πουλά λίγο γάλα.
ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και
σε σκοτώνει κιόλας.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα...
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις έναν ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζείς καλύτερα.
 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα ψόφησε.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.  

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
: Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις το δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, δηλώνεις πως έχεις 20 και λαμβάνεις κοινοτικές επιδοτήσεις για 200 , λαδώνοντας τον δημόσιο υπάλληλο και τον τοπικό βουλευτή, αγοράζεις MERCEDES  , στούντιο στο νησί και μεζονέτα στην Κηφισιά , δηλώνεις πτωχευμένος με τον νόμο Κατσέλη, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί σου υποσχέθηκε διαγραφή χρεών και το βράδυ στην ταβέρνα σιχτιρίζεις την τρόικα για το μίσος που βγάζουν στους ελληναράδες.  
 
 

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.Τι δεν καταλαβαίνεις ;

Με αλληγορικό αλλά πολύ εύστοχο τρόπο αποτυπώνονται οι μεγάλες αλήθειες !! αυτό είναι πασιφανές στις μέρες μας .

Καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου