Συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για το ΠΕΣΔΑΔιαδοχικές συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κκ Σκουρλέτη και Φάμελλο.
Συζητήθηκαν και εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του σχεδιασμού, ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης του Σχεδίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ από τα δύο υπουργεία, προκειμένου να αλλάξει ριζικά το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.Μετά από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλο, η Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για μια σπουδαία υπόθεση. Τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής σε μια νέα βάση. Στη βάση της οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα διαχείρισης. Μια διαχείρισης που επιχειρεί να κάνει πράξη τις κατευθύνσεις της κυκλικής οικονομίας, τις αρχές της αποκέντρωσης και της εγγύτητας. Μια διαχείριση που, σε τελευταία ανάλυση, αντιμετωπίζει τα απορρίμματα όχι ως άχρηστα αντικείμενα, ως "σκουπίδια" αλλά ως παράγοντες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρισκόμαστε σε πλήρη συναντίληψη.Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής βάζουμε ένα σημαντικό στοίχημα που ή θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, ή θα το χάσουμε, σε βάρος όλων μας. Γιατί εδώ δεν χωρούν μικροπολιτικές και μικροκομματικές στοχεύσεις, αλλά κοινή προσπάθεια προκειμένου να βάλουμε τέλος στο σημερινό απαράδεκτο μοντέλο της χωματερής της Φυλής. Να αποκτήσει επιτέλους η Αττική τη διαχείριση των απορριμμάτων που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια σήμερα».ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404, Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Facebook page Περιφέρεια Αττικής: https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/  Twitter: @perattikis

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου