«Να ανεβάσουμε τον πήχη της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Ασπρόπυργου με έργα και δράσεις στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής και των υποδομών»


Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στις 7 Απριλίου για τον απολογισμό των έργων και δράσεων της Περιφέρεις Αττικής/ Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττική στο Δήμο Ασπροπύργου. Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων Ασπροπύργου, περιφερειακών συμβούλων, τοπικών δημοτικών παρατάξεων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε σε τρείς πυλώνες παρεμβάσεων της Περιφέρειας στην περιοχή: Τον περιβαλλοντικό, τον κοινωνικό και τον πυλώνα των υποδομών. Σχετικά με τον περιβαλλοντικό τομέα, αναφέρθηκε στην επιτυχή απόσυρση του υδράργυρου,  την έναρξη απόσυρσης των εκκαμινευμάτων, την εξέλιξη των διαδικασιών για την αποκατάσταση του χώρου στο ΚΔΑΥ, την απόσυρση 3500 τόνων μπαζοσκούπιδων, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ο Δήμος Ασπροπύργου έχει καταθέσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Σχετικά με τον κοινωνικό τομέα, αναφέρθηκε τόσο στη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων και δομών μέσω του ΠΕΠ Αττικής όσο και στις πολυάριθμες δράσεις της Αντιπεριφέρειας για ενημέρωση και στήριξη ευάλωτων κατοίκων της περιοχής μέσα από επισιτιστικές δράσεις, κοινωνικά προγράμματα αλλά και προγράμματα κοινωνικής ένταξης για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Στον τομέα των υποδομών, αναφέρθηκε σε έργα που ήδη υλοποιούνται αλλά και σε όσα προγραμματίζονται με σκοπό να συμβάλλουν στη βιώσιμη κάλυψη πληγών της περιοχής, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η κάλυψη κενών σε κοινωνικές υποδομές. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων και δράσεων για τον Δήμο Ασπροπύργου ανέρχεται στα 33.000.000 ευρώ και είναι ενταγμένος στο ΠΕΕ της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, καταληκτικά τόνισε ότι το όραμα για την περιοχή του Ασπροπύργου εδράζεται στην ανάγκη χωρικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης της περιοχής κατά τρόπο περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμο, η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), την ολοκλήρωση σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και οδοποιϊας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής μέσω ποικίλων κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων. «Εάν λοιπόν κινηθούμε σε αυτές τις κατευθύνεις στα πεδία του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής και των υποδομών και ξεπερνώντας σταδιακά η χώρα και την κρίση που την ταλανίζει, είναι εφικτό να ανεβάσουμε τον πήχη της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων στον Ασπρόπυργο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου