: Διάθεση διατακτικών και φαρμάκων σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία από την Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ. με την οικονομική στήριξη του Λαμπροπουλείου Φιλανθρωπικού ΙδρύματοςΓια τρίτη φορά συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Λαμπροπούλειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, το οποίο ενέκρινε την επιχορήγηση της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» Κολωνού - Βοτανικού - Ακαδημία Πλάτωνος, με το ποσό των 50.000 ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2017.
Το ποσό χρησιμοποιείται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήτει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφορά κατοίκους των παραπάνω περιοχών. 
Από τις αρχές του έτους έως σήμερα διατίθενται σε ωφελούμενους της Υπηρεσίας διατακτικές για την αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσίας διαθέτουν διατακτικές σε ήδη εγγεγραμένους ωφελούμενους και συγκεκριμένα σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, σε άτομα με αναπηρία και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν αποδεδειγμένα χαμηλά εισοδήματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.  
Συνολικά θα ωφεληθούν πάνω από 370 άτομα/οικογένειες.
Παράλληλα, με τη συμβολή του ιατρού και των Νοσηλευτριών της Υπηρεσίας, παρέχονται δωρεάν φάρμακα σε ήδη εγγεγραμμένους στην Υπηρεσία ανασφάλιστους ασθενείς, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 170 άτομα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου