Ξεκίνησαν με ενέργειες του Χρήστου Παππού οι εργασίες του Φυσικού Αερίου στο Δήμο Φυλής

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου οι εργασίες εκσκαφής για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, που αφορά στην κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Φυλής.
Το έργο υλοποιείται μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Χρήστος Παππούς με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, στη σύναψη της οποία συνέβαλε προσωπικά ο Δήμαρχος Φυλής, κατέστη δυνατή η επέκταση του δικτύου  και άρθηκαν οι αντιρρήσεις της Εταιρίας Διανομής Φυσικού Αερίου, που πριν από την προσέγγιση του Δήμου Φυλής δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν την ενδιέφερε η επέκταση του δικτύου της, λόγω της χαμηλής απόδοσης σε σχέση με το κατασκευαστικό κόστος.
Σε πρώτη φάση το έργο αφορά στην σύνδεση με φυσικό αέριο του Κολυμβητηρίου και του σχολικού συγκροτήματος Αγίου Νικολάου, που περιλαμβάνει το Α΄Λύκειο, Α’  Γυμνάσιο, 4ΟΔημοτικό, 3ο Νηπιαγωγείο  και το Κλειστό Γυμναστήριο. Στη συνέχεια θα συνδεθούν όλα τα ενεργοβόρα κτίρια  του Δήμου Φυλής. Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των Δημοτικών κτιρίων θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης και σε άλλους καταναλωτές του Δήμου Φυλής, δηλαδή σε σπίτια και επιχειρήσεις.   

«Είναι ένα μεγάλο έργο που αλλάζει ριζικά τη λειτουργία και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα του Δήμου μας.  Μετά την ολοκλήρωσή του, θα μειωθεί δραστικά το κόστος ενέργειας του Δήμου, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις περιοχές που περνά ο αγωγός και ταυτόχρονο θα μειωθούν δραστικά οι εκπομπές ρύπων, κάτι που θα μας φέρει πιο κοντά  στο στόχο μας για ένα πράσινο Δήμο» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Το πρωί της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2018 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκος Μαραγκός,  μετέβησαν στο έργο ώστε να οριστικοποιήσουν στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, τα ακριβή σημεία που παραχωρεί ο Δήμος προκειμένου να κατασκευαστούν:
  • Το υπόγειο φρεάτιο τριών βανών (Ζεφύρι) που θα διακλαδώσει τον αγωγό μεταφοράς μέσης πίεσης προς το σταθμό διανομής των Άνω Λιοσίων.  
  • Ο  υπέργειος σταθμός (όπισθεν ΟΠΚΕ) διανομής των Άνω Λιοσίων και
  • Ο  μετρητικός σταθμός σύνδεσης του κολυμβητηρίου.  

Για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου και του συγκροτήματος των σχολείων και του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αγίου Νικολάου  θα αναπτυχθούν 1100 μέτρα δικτύου χαμηλής πίεσης και 1500 μέτρα δικτύου μέσης πίεσης.  

 «Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα διπλό έργο που προχωρά ταχύτατα. Μαζί με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου κατασκευάζεται και ο αγωγός μέσης πίεσης μέσω του οποίου θα είναι δυνατή και η σύνδεση νοικοκυριών με το δίκτυο.
Η Τεχνική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά το έργο ώστε να ολοκληρωθεί ακόμα και πριν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΝΓΧΙΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, και συντοπίτες μας, Χρήστο Μουζακίτη Μηχανολόγο Μηχανικό και Αθανάσιο Παπαθανασίου Πολιτικό Μηχανικό, τόσο για τις δυσκολίες του έργου όσο και για την πρόοδο των εργασιών. Η εμπειρία των δύο μηχανικών σε έργα διανομής φυσικού αερίου είναι μεγάλη, καθώς έχουν φέρει σε πέρας πολλά έργα που τους έχει αναθέσει η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής.  



Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 361.000,00 € και η πρώτη φάση του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών, ενώ το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου έχει οριστεί στους δέκα μήνες.






















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου