Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην παραλία ΑμεΑ Βούλας

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ο καθαρισμός και η προετοιμασία της παραλίας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ), ώστε από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου να είναι έτοιμη να υποδεχτεί όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, τους εθελοντές αλλά και τους συμπολίτες μας με αναπηρίες που επισκέφτηκαν τη πλαζ.
Η δράση υλοποιείται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής με την εθελοντική συνεισφορά της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και  της τοπικής κοινότητας Βούλας –Βάρης- Βουλιαγμένης. Η παραλία καθαρίστηκε, τοποθετήθηκαν μπάρες για την ευκολότερη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα, αλλά και ειδικό αναβατόριο που τους επιτρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν από το νερό με ασφάλεια.
Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας «το κολύμπι και η επαφή με το θαλασσινό νερό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού καλοκαιριού και είναι δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να έχει τη δυνατότητα να το απολαμβάνει χωρίς εμπόδια. Για τους συμπολίτες μας όμως με αναπηρία, η θάλασσα είναι και θεραπεία καθώς βοηθά στην ανακούφιση αλλά και αποκατάσταση της υγείας τους, σωματικής και ψυχικής. Τόσο οι ράμπες όσο και τα ειδικά καθίσματα που τοποθετούνται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής με την εθελοντική συνεισφορά της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και φυσικά της τοπικής κοινότητας Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, εξασφαλίζουν ότι η παραλία της Βούλας είναι ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου