Οριστικό τέλος στην δημιουργία δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο

Το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο, σε έκταση του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ, προκάλεσε καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και έφερε την Δυτική Αττική μπροστά σε ένα ακόμα μέτωπο υποβάθμισης. Οι τοπικοί Βουλευτές, όπως οι κ. Λιάκος και Μπούρας, εξέφρασαν γραπτώς προς τους αρμοδίους την αντίδραση αυτή του κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος συμμετείχε ενεργά και έλαβε θέση απολύτως κατά της δημιουργίας δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο, στις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, στη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην εκμισθώσει το ακίνητο του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ στην Ν. Πέραμο. Στις παρεμβάσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τόσο την αντίδραση του συνόλου των πολιτών όσο και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου, με τις όμορες, σε απόσταση αναπνοής, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και βιομηχανιών.
Έπειτα από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, την Τρίτη 2 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε: «Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου βάζει οριστικό τέλος στην υπόθεση της δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο στη θέση του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Μεγαρέων Γιώργο Μπερδελή και Κλεάνθη Βαρελά, ενημερωθήκαμε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν παραχωρεί το ακίνητο του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο και τη θετική εξέλιξη για τον τόπο μας.
Με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για μη παραχώρηση του ακινήτου του πρώην στρατοπέδου στην Ν. Πέραμο, μπαίνει «στοπ» σε κάθε σενάριο για δομή μεταναστών στην περιοχή, ελλείψει άλλων ανάλογων εκτάσεων. Η Δυτική Αττική δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Διεκδικώ προσωπικά, με κάθε κόστος, στην πράξη, ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου