Σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία!

 


Σύμφωνα με το ν. 2643/98, το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει σε ετήσια βάση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν στο δημόσιο τομέα, για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριά αναπηρία.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2000 θέσεις, δεν έχουν προκηρυχθεί εδώ και 7 χρόνια, κάτι που είναι τεράστια αδικία για τους άνεργους με αναπηρία και τα άνεργα μέλη των οικογενειών τους, να μένουν οι θέσεις που δικαιούνται στα συρτάρια των γραφείων ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς και με ραγδαίο ρυθμό. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 του δημόσιου τομέα, εκδόθηκε το έτος 2014 μετά από πολλές πιέσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ν.2643/96, εκτός από τη γενική προβλέπονται και ειδικές προκηρύξεις, για τους τυφλούς τηλεφωνητές και τους τυφλούς δικηγόρους, οι οποίες επίσης δεν έχουν δημοσιευτεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η τελευταία ειδική προκήρυξη για τους τυφλούς τηλεφωνητές δημοσιεύτηκε το 2010.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, για την άμεση προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 για το δημόσιο τομέα που εκκρεμούν, καθώς και των θέσεων των ειδικών προκηρύξεων για τους τυφλούς τηλεφωνητές και τους τυφλούς δικηγόρους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ν. 2643/98 καταργήθηκε πρόσφατα με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον Εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ και θα είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό αν χαθούν πάνω από 2.000 θέσεις που έχουν δεσμευτεί!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου