Επιλογή επικεφαλής Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία  του Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Θανάση Μπούρα, συνεδρίασε για να εκφράσει γνώμη επί του διορισμού του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Στεφανίδη στη θέση του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, όπως προτάθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη.

Η νεοσυσταθείσα με το ν.4780/2021 Επιτροπή έχει μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή ως συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία για τη χάραξη δημόσιων πολιτικών σε θέματα του αντικειμένου της.

Η ανάπτυξη και επικαιροποίηση των προδιαγραφών προσβασιμότητας σε τομείς, όπως το φυσικό, δομημένο και ψηφιακό περιβάλλον, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αποτελούν πάγιο αίτημα των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία και ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Το όφελος από την συμμετοχή αυτής της ευάλωτης ομάδας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, κοινωνική, οικονομική και πολιτική, είναι τεράστιο, όπως, επίσης, και ο αντίκτυπος στην προσωπική και οικογενειακή ζωή κάθε ατόμου με αναπηρία.

Ο προτεινόμενος για τη θέση του Προέδρου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης καλείται να φέρει εις πέρας αυτή τη σημαντική αποστολή. Το πλούσιο και αναγνωρισμένο έργο του κ. Στεφανίδη στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή εκτέλεση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος απευθύνθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα μέλη της Επιτροπής, απεδέχθησαν, κατά πλειοψηφία, την πρόταση για τον διορισμό του κ. Στεφανίδη στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Ο κ. Μπούρας, αφού ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο του, δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία μαζί του για την υποστήριξη και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας με Αναπηρία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου