Η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιεί αθλητικές δράσεις για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με στόχο την υλοποίηση σειράς αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους που βρίσκονται στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού (ASD - Autism Spectrum Disorder).

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε από τον Περιφερειάρχη και το Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Φ. Αλβέρτη. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Διευθυντής Μπάσκετ της Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Γ. Καλαϊτζής, ο Μ. Ραχωβίτσας Διευθυντής Λειτουργίας PAO BC ACADEMY, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, η Συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης μέσω της Δομής υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης - Social Network Αττική». Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αθλητισμού - ομαδικού αθλήματος - για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού», και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και συμβάλλουμε στη μείωση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και την ακαδημία που θα συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος μέσω του οποίου δίδεται μια ευκαιρία στα παιδιά να βρουν μια δημιουργική διέξοδο και ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η άθληση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ίδια τη θεραπεία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Γιώργο Καλαϊτζή που με τις δράσεις τους αφήνουν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του μπάσκετ και συμβάλλουν μαζί με όλα τα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη δημιουργία ενός  κοινωνικού πρόσημου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς. Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βάρσου, παραμένουμε σταθερά αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Πάνω από όλα, προτεραιότητα όλων μας αποτελούν τα παιδιά μας, η ενίσχυση της εκπαίδευσής τους και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε υγιείς δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός και άλλοι τομείς. Συνεχίζουμε.»

Από την πλευρά του ο Φ. Αλβέρτης δήλωσε: «Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και όλους τους συνεργάτες του που συνέβαλαν ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιηθεί και να μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη να βοηθάμε τα παιδιά. Είναι μία πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια και ελπίζουμε να μεγαλώσει ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα σε πάρα πολύ κόσμο. Είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια και τους ευχαριστούμε.»

Η αθλητική δράση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά τμήματα διαμορφωμένα για τις ανάγκες των ωφελούμενων στο φάσμα του αυτισμού (οι ωφελούμενοι θα διαχωρίζονται με κριτήριο το επίπεδο λειτουργικότητάς τους, με μεθοδολογία κατάταξης από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα). Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ (Μαρούσι) και είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Για δηλώσεις συμμετοχής, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθούν και άτομα με αυτισμό ανεξαρτήτου ηλικίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου