Μόλις 5% των ατόμων με σύνδρομο Down εργάζονται στην Ελλάδα


Το Φόρουμ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος ανέδειξε για ακόμα μία φορά τα ζητήματα των μελών του. Στόχος του φόρουμ είναι να ανοίξει έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο, για την επίλυση ουσιαστικών ζητημάτων, που απασχολούν τα άτομα με νοητική αναπηρία και το περιβάλλον τους.

Η Ρωξάνη μία νέα γυναίκα με σύνδρομο Down, χρόνια ωφελούμενη από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου Συνδρόμου Down, έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να εργάζεται ως γραμματέας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Ρωξάνη ανήκει στο μόλις 5% των ατόμων με νοητική αναπηρία, που εργάζονται στη χώρα μας. Ακόμα λιγότεροι καταφέρνουν να ζουν σε δικό τους χώρο και να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση λειτουργιών και δεξιοτήτων στα άτομα με νοητική αναπηρία, μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά την μετέπειτα πορεία τους, την αυτάρκεια και αυτονομία τους.

Ο σύλλογος συνδρόμου down απασχολεί και εκπαιδεύει καθημερινά 40 παιδιά και νέους με σύνδρομο down και λειτουργεί την πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με 8 ωφελούμενους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου