Προσβασιμότητα: Παραδείγματα προς μίμηση

 Στην ανακατασκευή πεζοδρομίων και τη διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Στην ανακατασκευή πεζοδρομίων και τη διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ  προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση,  προϋπολογισμού  1.500.000,00 €, η οποία προβλέπει την  υλοποίηση  μιας σειράς παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία και την ασφαλή διακίνηση πεζών και ιδιαίτερα των ΑμεΑ με την κατασκευή ραμπών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης των πεζοδρομίων :

«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συμπολιτών μας προχωρούμε σε ένα σημαντικό έργο δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης. Με τις ράμπες διαμορφώνονται δίοδοι πρόσβασης  σε συμπολίτες μας ΑμεΑ στα σημεία όπου απαιτείται. Εξασφαλίζουμε ανεμπόδιστη μετακίνηση και βελτιώνουμε την  ποιότητα της καθημερινότητας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Προσβάσιμες και φιλικές στα ΑΜΕΑ 17 σχολικές μονάδες του δήμου Ελασσόνας.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το έργο της κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 153.450,00 €, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και επενδυτικούς πόρους του δήμου. Πλέον οι σχολικές μονάδες είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και η καθημερινότητα των μαθητών με αναπηρία γίνεται πιο εύκολη στους σχολικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής δήλωσε: «Αποτελεί για μας προτεραιότητα η ασφάλεια και λειτουργικότητα των σχολείων, ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, και γι΄ αυτό συνεχίζουμε καθημερινά να υλοποιούμε παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων, παρεμβάσεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στα κτίρια, τους αύλειους χώρους και τον σχολικό εξοπλισμό. Τα σχολεία μας είναι πλέον προσβάσιμα και φιλικά σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Επενδύουμε στις σχολικές κοινότητες, για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της σχολικής ζωής και να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις».

Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ αφορά 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα:

● Λύκειο Ελασσόνας

● ΕΠΑΛ Ελασσόνας

● Γυμνάσιο Τσαριτσάνης

● Γυμνάσιο Βερδικούσιας

● Γυμνάσιο Κρανέας

● Γυμνάσιο Λιβαδίου

● Γυμνάσιο Καλλιθέας

● Γυμνάσιο Δομενίκου

● 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

● 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

● Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

● Δημοτικό Σχολείο Κρανέας

● Δημοτικό Σχολείο Καρυάς

● Δημοτικό Σχολείο Λουτρού

● Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου

● Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

● Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου