Τον «Πολυχώρο Παιδιών Λέλα Καραγιάννη» εγκαινίασε στα Πατήσια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη



Σε παιδιά 6-12 ετών από ευάλωτες οικογένειες θα παρέχεται ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση.

Μια οραματική σύμπραξη ανάμεσα στην «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, που έχει σκοπό να στηρίξει με ενεργό και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, πήρε από σήμερα "σάρκα και οστά" με τα εγκαίνια του Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη». Στο σπίτι της μεγάλης ηρωίδας της Κατοχής, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», τα παιδιά βρίσκουν μία ζεστή και φιλόξενη “αγκαλιά”, σε μια περίοδο που οι ευάλωτες οικογένειες έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης.  

Τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, “πλημμύρισαν” σήμερα τους χώρους της νέας δομής, μέσα στους οποίους τους παρέχεται ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη και μαθαίνουν τις νέες τεχνολογίες συνδυάζοντας τη γνώση, τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Στόχος του Πολυχώρου είναι να βοηθήσει τα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών να αναπτύξουν και ουσιαστικές κοινωνικές αξίες και πρότυπα, όπως η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, η αποδοχή.

Τη νέα δομή εγκαινίασε το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος ο Β’ μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣυμεώνΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Ιω. Δήμτσας και ο κ. Γεώργιος Ζανιάς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, που στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου