Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν - Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού!

Δελτίο Τύπου

Καταρρέουν τα εργαστήρια και πολυϊατρεία.Το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί.
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν - Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού!

Στις 28/11/2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη με τον οποίο συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως ζητήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων.
Ιδιαίτερα, συζητήθηκε το θέμα του κουρέματος του τεχνητού χρέους που έχει φορτώσει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας από ποσά claw back προηγούμενων ετών, η αναστολή της προείσπραξης του 70% του claw back του τρέχοντος έτους καθώς και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022.
Για αυτά τα δύο θέματα ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών ζήτησε προθεσμία για να μας απαντήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για το εάν και πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά που ζητήθηκαν από πλευράς μας.
Δυστυχώς, έως και σήμερα και παρότι τον έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένως μέσω επιστολών για τον προσδιορισμό ραντεβού, αλλά και μέσω επικοινωνιών με το γραφείο του, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό.
Οι πολίτες εξυπηρετούνται άρτια, γρήγορα και ποιοτικά από τις μονάδες μας και στην πραγματικότητα οι εξετάσεις πληρώνονται από τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και τα πολυϊατρεία, αφού η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι συστηματικά ανεπαρκής τα τελευταία 10 χρόνια!

Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την πλήρη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και την θέση που δίνει στη Δημόσια Υγεία με τη στάση του αυτή!
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν!
Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου κλάδου και τη βέβαιη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας!

       

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου