A.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

 









Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) στηρίζει τα αιτήματα των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και συμμετέχει στην αυριανή απεργία.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ ζητά από την κυβέρνηση να ΜΗΝ εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που ψήφισε με το τρίτο γενικευμένο τριπλό Μνημόνιο (ν. 4336/2015), που αφορούν στη συνάρτηση Εργασιακού-Ασφαλιστικού και να ΜΗΝ φέρει στην Βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους που συρρικνώνουν το Κοινωνικό Κράτος και επαναφέρουν το ασφαλιστικό-εργασιακό σύστημα σε συνθήκες προδημοκρατικής εποχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους -και κυρίως τους νέους- να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις των πατέρων και των παππούδων τους, ενός ολόκληρου αιώνα, γιατί οι νέες νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις τού πιο άγριου καπιταλισμού που εφαρμόστηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα, αφορούν κυρίως αυτούς.

Όλες οι δυνάμεις τής ενεργού και απόμαχης εργασίας, αλλά κυρίως οι άνεργοι, τα πρώτα μεγάλα θύματα των πολιτικών του Μνημονίου, πρέπει να αξιώσουν ως πρώτο ελάχιστο βήμα κοινωνικής συνεννόησης την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και την αποκατάσταση
όσων χάθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, με ευθύνη και πόρους τω
ν δανειστών.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όλοι ανεξαιρέτως, ούτε μπορούν και ούτε πρέπει να ζήσουν σε συνθήκες χυδαίου βαλκανικού θατσερισμού, όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις των Μνημονίων.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με τη στάση και τη συναίνεσή του αυτόν τον ετεροχρονισμένο κοινωνικό δαρβινισμό και λιταρχισμό (λιτότητα + αυταρχισμός) που αναβιώνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να αξιώσουμε και να πετύχουμε τη ματαίωση αυτής της αταβιστικής οπισθοδρόμησης της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών μας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας αλλά και Δημοκρατίας για τον καθένα μας χωριστά και για όλο το λαό και το έθνος.-

Για την ΕΕ/ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου