Βυθίστηκε στο πένθος η Γαλλία


 








Η ανθρωπότητα θέλει να νικήσει τις πράξεις που καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γεννώντας τον φόβο στους πολίτες και να δείξει πως οι ελεύθερες δημοκρατικές χώρες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανένα. Ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες και για επόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα σε χώρες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Πάνω από 130 νεκροί και τουλάχιστον 40 σοβαρά τραυματισμένοι πολίτες είναι ο απολογισμός από την επίθεση των τζιχαντιστών στη Γαλλία. Την αμέριστη συμπαράσταση τους στη χώρα έδειξαν όλες οι χώρες της Ε.Ε. και οι ΗΠΑ που χαρακτήρισαν την πράξη αυτή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέλαβε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς τρομοκρατικού χτυπήματος. Το κλείσιμο των γαλλικών συνόρων και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους πολίτες αποτελούν τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν εντός της γαλλικής επικράτειας. Ο στόχος όπως και το μήνυμα που ήθελε να μεταφέρει η γαλλική κυβέρνηση ήταν ακριβής και ξεκάθαρος. Ο Ολάντ δεν έμεινε μόνο στα μέτρα για την προστασία των Γάλλων πολιτών αλλά προχώρησε σε αντίποινα βομβαρδίζοντας την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας καταστρέφοντας το κέντρο διοικήσεως, τις αποθήκες πυρομαχικών και όπλων καθώς επίσης και το κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Δε μπορεί όμως χίλια άτομα να κάνουν κουμάντο έναν ολόκληρο πλανήτη και μετά να λένε ότι πότε φταίνε οι τζιχαντιστές, πότε οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι κλπ. Είναι παράλογο να προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία του κόσμου με τρομοκρατικές ενέργειες και να λένε ότι φταίει ο γείτονας όταν όλοι οι παράφρονες της γης έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους. 

Αφιερωμένο στους γίγαντες και τα μυρμήγκια 



 Κάποτε σ’ ένα παραμύθι που είχε γίγαντες πολλούς υπήρχε και ένα μυρμηγκάκι που είχε χίλιους δυο καημούς. Τα πάντα γύρω του μεγάλα, θεόρατα και δυνατά Κι αυτό μονάχο του κρυμμένο ψάχνει να βρει μια συντροφιά. 

Όπως κοιτούσε προς τα πάνω άνοιξε λέει ο ουρανός Και του φωνάζουνε τα αστέρια «Έλα, σε θέλει ο θεός». Βρέθηκε πάνω απ’ τα αστέρια ήτανε δίπλα στο θεό Ευτυχισμένο και μεγάλο το μυρμηγκάκι το μικρό. 

 Έλαμπε τόσο η ψυχή του που βρέθηκε στον ουρανό Και φώναζε σ’ όλο τον κόσμο θεέ μου σ’ ευχαριστώ. Ευχαριστώ όπως εκείνα που δεν γνωρίζουμε εμείς Αφού οι γίγαντες του κόσμου είμαστε όλοι συγγενείς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου