ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ Η ΧΩΡΑ!

ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ κ.κ. ΤΣΙΠΡΑ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ!

Τον τελευταίο καιρό έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το Ελληνικό Ζήτημα και πληθαίνουν οι αναφορές στο θέμα του Grexit.
Με αφορμή μάλιστα προχθεσινή (31-1-2017) δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Ν.Ξυδάκη, κάποιοι θέτουν ζήτημα αυτόνομης νομισματικής πορείας, ενώ άλλοι θέτουν το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή!
Όμως ο κ.Σόιμπλε έχει λάβει τα μέτρα του και γι’αυτό το ενδεχόμενο!
Έχει δεσμεύσει τη χώρα μας με τρεις (3) εθνοκτόνες ρήτρες, απαγορευτικές κάθε εναλλακτικού εθνικού σχεδιασμού. Έχει παγιδεύσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών, οι οποίοι με τις υπογραφές τους στην Απόφαση-Συμφωνία της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 έχουν δεχτεί τις παρακάτω τρεις (3) ταπεινωτικές ρήτρες υπέρ των δανειστών και εις βάρος της χώρας μας:

1η)Ρήτρα αναγνώρισης του συνολικού δημόσιου χρέους και ολοσχερούς αποπληρωμής του!
Παρόμοια ρήτρα δεν έχει υπογράψει, ούτε σε περίοδο πολέμου, ούτε σε περίοδο ειρήνης, καμία οφειλέτιδα χώρα στον πλανήτη!
Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015 αναφέρεται: «Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».
Στην αγγλική το αντίστοιχο κείμενο αναφέρει:  «The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and in a timely manner».

2η)Ρήτρα παραίτησης από το ονομαστικό κούρεμα του χρέους!
Η ταπεινωτική αυτή δέσμευση που επιβλήθηκε από τον κ.Σόιμπλε και υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στα πλαίσια της Συμφωνίας-Απόφασης της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης του Ιουλίου 2015, έχει ως εξής:
«Ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί».
«Νominal haircuts on the debt cannot be undertaken.».

3η)Ρήτρα υποθήκευσης-ρευστοποίησης της εθνικής περιουσίας μέσω του υπερΤαμείου!
Σύμφωνα με την αποικιοκρατικού χαρακτήρα αυτή ρήτρα (ν.4334/2015 σελ.756), που περιελήφθη στην ίδια παραπάνω Συμφωνία-Απόφαση, αδιανόητη για σύγχρονη κυβέρνηση:
«ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ε.Μ.Σ. και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.».
Και στην αγγλική:
«VALUABLE GREEK ASSETS WILL BE TRANSFERRED TO AN INDEPENDENT FUND THAT WILL MONETIZE THE ASSETS THROUGH PRIVATISATIONS AND OTHER MEANS. The monetization of the assets will be one source to make the scheduled repayment of the new loan of ESM and generate over the life of the new loan a targeted total of EIR 50bn of which EUR 25 bn will be used for the repayment of recapitalization of banks and other assets and 50% of every remaining euro (i.e. 50% of EUR 25 bn) will be used for decreasing the debt of GDP ratio and the remaining 50% will be used for investments.».
Η Απόφαση-Συμφωνία αυτή έχει συμπεριληφθεί στον ν. 4334/2015 (ΦΕΚ Α 80/16-7-2015) και έχει υποβληθεί προς έγκριση και στα 17 εθνικά κοινοβούλια των χωρών του Eurogroup.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέτουν ζήτημα δραχμής
Συνεπώς όσοι θέτουν ζήτημα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ή διαγραφής του χρέους πρέπει να γνωρίζουν ότι, μετά τις 12 Ιουλίου 2015 και την υπογραφή από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών των παραπάνω τριών (3) καταπλεονεκτικών ρητρών έμπνευσης κ.Σόιμπλε, η υποχρέωση της Ελλάδας για αποπληρωμή του χρέους, είτε αποβληθεί είτε αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη, παραμένει ακέραια μέχρις ότου μια πατριωτική κυβέρνηση ακυρώσει πολιτικά και νομικά τις ταπεινωτικές και καταστροφικές για τον λαό και τη χώρα αυτές ρήτρες, που υποθηκεύουν το μέλλον των σημερινών και μελλοντικών γενεών!!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ καλεί την κυβέρνηση να καταγγείλει τη Συμφωνία-Απόφαση της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 και ειδικά τα σχετικά κεφάλαια που περιλαμβάνουν τις παραπάνω τρεις (3) εθνοκτόνες ρήτρες για το ζήτημα του χρέους!
Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Ο Πρόεδρος
Αλέξης Π. Μητρόπουλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου