ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ BΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Β.Α.Π.)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η παροχολογία και υποσχεσιολογία, χωρίς μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ώστε να οδηγηθούμε σε μόνιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, είναι κενό γράμμα και πρέπει να το προσέξουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις εξαγγελίες που σχεδιάζονται στα εγκαίνια της ΔΕΘ και πρόσθεσε:
«Το δυσβάστακτο φορολογικό βάρος σε μια οικονομία που προσπαθεί να αναπνεύσει από τις πρόσθετες υποχρεώσεις όπως είναι τα πλεονάσματα του 3,5%, η έλλειψη χρηματοδότησης και η αισθητά περιορισμένη ρευστότητα δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τις επενδύσεις και τις δράσεις που έχει ανάγκη η χώρα να σταθεί σε δικά της πόδια και όχι σε δάνεια πάλι, ώστε να ανταποκριθεί, με αντοχές, σε παροχές και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Εκτός όλων αυτών το μείγμα της οικονομίας που συντηρείται με εντελώς απαράδεκτο τρόπο λειτουργεί σε βάρος κάθε πρωτοβουλίας για παροχές με ακάλυπτο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, η κάθε μορφή εργασιακής σχέσης και οι διαδικασίες των απολαβών οφείλουν να στηριχθούν σε υπαρκτά θεμέλια και όχι σε σαθρό οικοδόμημα με αδυναμίες στήριξης.
«Οφείλουμε να προσέξουμε όλοι τα βήματα που θα κάνουμε, επιχειρήσεις και Πολιτεία, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, ώστε να βαδίσουμε εμπρός και να μην επιστρέψουμε εκεί όπου αφήσαμε την οικονομία να συναντά κατάματα την κατάρρευση και την πτώχευση. Η κρίση και τα δανειακά προγράμματα να είναι καθοδηγητές για το αύριο καθώς βαδίζουμε ήδη σε οριακά επίπεδα όχι μόνο μεταξύ ύφεσης και ανάκαμψης αλλά και τελικής αποθεραπείας των νοσημάτων  της οικονομίας μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου