Εδώ παπάς, εκεί παπάς...Που είναι ο παπάς;Κάποτε το επάγγελμα του παπατζή ήταν στις δόξες του. Οι παπατζήδες ξεγελούσαν τον κόσμο, οι Αρχές κυνηγούσαν τους παπατζήδες και ο νόμος τους τιμωρούσε με φυλάκιση. Θα μου πεις, και οι παππούδες μας φορούσαν σώβρακα, ενώ τώρα είναι της μόδας το τάνγκα. Αλλάζουν όλα, έρχονται τα πάνω κάτω και με τα σημερινά δεδομένα, δεν ξέρει κανείς ποιος χάνει και ποιος κερδίζει. 
Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Κανείς δε ξέρει. Ένα μονάχα ξέρουμε όλοι: Στο μαγαζί που βρισκόμαστε το μενού με μεγάλα γράμματα γράφει "Φας δε φας, θα πληρώσεις". Κανένας δεν πρέπει ούτε να αντιδράσει, ούτε να αναρωτηθεί, γιατί μας κόβουν τις συντάξεις, γιατί μας κατευθύνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, γιατί, γιατί, γιατί, γιατί και γιατί τώρα θέλουν να καταστρέψουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε ακινησία για οποιονδήποτε λόγο. Δηλαδή, δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να προστατεύσουμε τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας που θα έπρεπε να προστατεύει η Πολιτεία; Σκεφτείτε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τέλη και η πολιτεία τους προστατεύει ποδοπατώντας ότι έχει απομείνει. Περιττό βέβαια να σκεφτεί κανείς ότι σε ακινησία βρίσκονται τα αυτοκίνητα του φτωχού λαού και όχι η Μαζεράτι και η Πόρσε ορισμένων.   
Αποτέλεσμα εικόνας για αφαιρεση πινακιδων σκιτσο


Με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ (ΠΟΛ.1136/2018) ενημερώνει τις Εφορίες για όσα προβλέπει ο νόμος 4530 που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2018.
Σύμφωνα με τον νόμο επιβάλλεται η καταστροφή και ανακύκλωση, με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τελούν σε κατάσταση ακινησίας για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους δεκαοχτώ (18) συνεχόμενους μήνες. Η διάταξη ισχύει και αναδρομικά για όλα τα οχήματα, των οποίων οι πινακίδες κυκλοφορίας ήταν ήδη κατατεθειμένες στις Δ.Ο.Υ. κατά την ημερομηνία ισχύος του νόμου, δηλαδή την 30η Μαρτίου 2018. Αυτό σημαίνει πως καταλαμβάνει όσες πινακίδες είχαν κατατεθεί 18 μήνες, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και πριν.
Ισχύει όμως και για όσα οχήματα έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε ακινησία- μετά την 30η Μαρτίου 2018. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η συμπλήρωση συνεχούς παραμονής τους στη Δ.Ο.Υ. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) μηνών. Δηλαδή το μέτρο πιάνει σήμερα όλους όσους έχουν καταθέσει πριν τον Ιανουάριο του 2017 και, ουσιαστικά, όλους όσους έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους στα χρόνια της κρίσης, από το 2008 ως το 2016, για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου