Η ΕΛ.ΑΣ στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία


     
  «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία». 
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά τα άτομα με αναπηρία και την κοινωνική αστυνόμευση.
Είναι μια σημαντική ημερίδα η οποία δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους με αναπηρία να διευκολύνονται μέσα από τους ενστόλους, δηλαδή τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, με τρόπους λειτουργικούς στην καθημερινότητά τους, όλο το 24ωρο. Για παράδειγμα για τους βαρήκοους έχουμε δράσεις σε σχέση με ένα σύστημα της κινητής τηλεφωνίας, εάν θέλουν να διευκολυνθούν, για παροχή βοήθειας σχετικά με κάποια ανάγκη τους, ώστε να έχουν αμέσως πρόσβαση στην ΕΛΑΣ. Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας παρέχει διευκολύνσεις στους κινητικά ανάπηρους.
Επίσης, ενημερώθηκαν τα σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και η Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία, ώστε όλο αυτό να λειτουργήσει ως μια διαρκής ομάδα που θα παρέχει δύο ουσιαστικές δράσεις.
Η πρώτη θα αφορά την διαρκή προσπάθεια της ΕΛΑΣ για να διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία στην καθημερινότητά τους και η δεύτερη τη συμμετοχή της αστυνομίας στην εκπαίδευση των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ώστε να ενημερώνει γονείς, δασκάλους και παιδιά στο πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανάπηρους συμμαθητές τους ή συμπολίτες τους. Όλο αυτό, εμείς σε διάφορες συνεργασίες που είχαμε και έχουμε με την ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουμε ότι λειτουργεί με τα καλά συναισθήματα της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας, γιατί μας το αποδεικνύει η καθημερινότητα στη ζωή των ατόμων με αναπηρία στους δρόμους και σε διάφορες υπηρεσίες. Δεν έχει όμως αποτελεσματικότητα γιατί όταν τελειώνουν τα πολιτικά λόγια, ζούμε ξανά στην ίδια πραγματικότητα και λειτουργούν μόνο τα καλά συναισθήματα και όχι τα παχιά λόγια, οι νόμοι και κάθε λογής πολιτικές παρεμβάσεις. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου