Ευρεία σύσκεψη του κ. Πατούλη με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Διευθυντών και Προϊσταμένων των υγειονομικών υπηρεσιών όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής, παρουσία και ειδικών συμβούλων που έχουν στην αρμοδιότητα τους ζητήματα υγείας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία όλων των εργαζομένων της Περιφέρειας καθώς και των πολιτών της Αττικής για την εποχική γρίπη αλλά και τον κορονοϊό, με αφορμή και την έκδοση της σχετικής  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα αποφασίστηκε η άμεση έκδοση συγκεκριμένων οδηγιών με ενημερωτικό περιεχόμενο προς τους εργαζόμενους σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής καθώς και προς τους πολίτες για την εποχική γρίπη αλλά και τον κορονοϊό. Παράλληλα το ιατρικό προσωπικό της Περιφέρειας θα αναλάβει την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με εργαζόμενους ανά περιφερειακό τομέα.
Με απόφαση του κ. Πατούλη θα προγραμματιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα και νέα σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της υγείας αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας για τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».  
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε σχετικά: «Η σωστή ενημέρωση και η προστασία των εργαζομένων μας αλλά και όλων των πολιτών της Αττικής με στόχο την καλύτερη πρόληψη της υγείας τους, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο με τρόπο συντεταγμένο και επιστημονικό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων μας και των πολιτών, με στόχο την καλύτερη  θωράκιση τους από ιούς όπως η εποχική γρίπη και ο κορονοϊός».
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης, η  Α. Μεγάλου Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Ι. Κλεινάκης, η Ε. Θωμά Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Δυτικού Τομέα, η Α. Τσιρώνη Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Βόρειου Τομέα, ο Ι. Νέγκας Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Δυτικής Αττικής, ο Α. Ζάρμπας Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιώς κ Νήσων, ο Ν. Σοφός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Νότιου Τομέα, ο Κ. Ευαγγελόπουλος Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Ανατολικής Αττικής και ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε θέματα υγείας Σ. Ευαγγελάτος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου