Επίκαιρη ερώτηση του Α. Μπούρα, για τις Εργατικές Κατοικίες Ελευσίνας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας  κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την καθυστερημένη παράδοση των Εργατικών Κατοικιών Ελευσίνας στους δικαιούχους.
Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής: 
"Στην παραλία της Ελευσίνας στα αποκτηθέντα από τον ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) το 1997 οικόπεδα των πρώην βιομηχανιών ΙΡΙΣ και ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ κατασκευάστηκαν 80 διώροφες κατοικίες. Στόχος, η διανομή σε δικαιούχους εργαζομένους ασφαλισμένους του ΟΕΚ με σκοπό την αξιοποίηση και αναβάθμιση της περιοχής με την δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής δίπλα στη θάλασσα. Το 2009 ολοκληρώθηκε η κτιριακή κατασκευή των κατοικιών και πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και η διανομή τους στους δικαιούχους. Έχουν περάσει σχεδόν έντεκα χρόνια από τότε και οι κατοικίες μένουν αναξιοποίητες, λόγω εκκρεμοτήτων από την πλευρά του ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι πλέον ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι κατοικίες να  υπόκεινται σε φθορές και λεηλασίες από αγνώστους, γεγονός που αναγκάζει τον ΟΑΕΔ να προβαίνει σε επιπλέον δαπάνες, για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών, άνθρωποι οικονομικά αδύναμοι, βλέπουν τόσα χρόνια να είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά στο όνειρό τους να αποκτήσουν δικό τους σπιτικό. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκατάσταση των όποιων φθορών, η περάτωση των εκκρεμοτήτων και η τελική παράδοση των Εργατικών Κατοικιών στους δικαιούχους.
Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέχρι να παραδοθούν οι Εργατικές Κατοικίες Ελευσίνας στους δικαιούχους;”
Η συζήτηση της κατατεθείσας επίκαιρης ερώτησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου