Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της κατασκευής πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά του Δήμου Φυλής

Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο της κατασκευής της πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά του Δήμου Φυλής, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 700.000 ευρώ και εκτελείται από τον Δήμο Φυλής. Το περασμένο Σάββατο τοποθετήθηκε ο μεταλλικός φορέας της γέφυρας και εξαιτίας των έργων υπήρξε εκτροπή της κυκλοφορίας προς και από τη Λεωφόρο Φυλής, μέσω της οδού Βυζαντίου.

Τις εργασίες επέβλεψαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής Θ. Σχίζας.

Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή πεζογέφυρας με σύγχρονες προδιαγραφές και η ανάπλαση - διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την πρόσβαση στην πεζογέφυρα που κατασκευάζεται στο ύψος του ισόπεδου κόμβου της Βυζαντίου, στην Χ.Θ. 0+387,00 της υπό κατασκευής σε τελικό στάδιο Περιφερειακής οδού Αιγάλεω του Δήμου Φυλής.

Σκοπός του έργου είναι η ασφαλής διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ μετά την ολοκλήρωση της οδού. Έτσι, θα επιτυγχάνεται η κάθετη διέλευση των πεζών της Περιφερειακής οδού με ασφάλεια, αφού θα συνδέονται οι προτεινόμενες παρακείμενες διαβάσεις πεζών της οδού με τα κλιμακοστάσια και τα ασανσέρ ανόδου προς την πεζογέφυρα.

Επισημαίνεται πως το έργο είχε «παγώσει» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μετά την έναρξη των εργασιών διαπιστώθηκαν ελλείψεις και προβλήματα στην αρχική μελέτη. Μετά από σχετικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής οι εργασίες ξαναξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2020, καθώς υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με σκοπό να κατασκευαστεί η γέφυρα με ασφαλέστερες προδιαγραφές, η οποία χρηματοδοτείται από το Δήμο Φυλής, όπως όριζε και η αρχική προγραμματική σύμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Μετά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επιταχύναμε την υλοποίηση ενός έργου πολύ σημαντικού για την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Φυλής, το οποίο είχε «παγώσει» εξαιτίας αστοχιών και ελλείψεων στην αρχική μελέτη. Σε συνεργασία με τον Πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και με γνώμονα και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, διασφαλίζουμε την υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν τις πόλεις μας να γίνουν λειτουργικότερες και ασφαλέστερες».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου