Στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ασπροπύργου κατέθεσαν στεφάνια ο Αντιπεριφερειάρχης και οι βουλευτές Δυτ. Αττικής

Στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ασπροπύργου κατέθεσαν στεφάνια ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Ελευθέριος Κοσμόπουλος και οι βουλευτές Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας και Ευάγγελος Λιάκος.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, έκανε την εξής δήλωση: «Η 19η Μαΐου, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994, ανακηρύχθηκε Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Την 19η Μαΐου του 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιαστικής Εκστρατείας, που ξεκίνησε το 1914, με επικεφαλής τον Κεμάλ Ατατούρκ, αρχίζει η σκληρότερη φάση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που θα διαρκέσει έως το 1923. Με βάση επίσημα στοιχεία τα θύματα της Γενοκτονίας υπολογίζονται σε πάνω από 353.000.

Κοινός στόχος όλων μας και ηθική υποχρέωση της ανθρωπότητας προς τους αδερφούς μας Έλληνες του Πόντου είναι η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμούμε τη μνήμη, όλων εκείνων που χάθηκαν άδικα, δεν ξεχνάμε και αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού.»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η 19η Μαΐου, δεν αφορά μονάχα τους Έλληνες του Πόντου αλλά όλους μας. Είναι μια μέρα σύμβολο ενός φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που οφείλουμε να μην αφήσουμε να ξεχαστεί. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και καθήκον μας να αγωνιστούμε για δικαίωση.

 Παραμένω πιστός στις προσπάθειες μου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τη διεθνή κοινότητα».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου