Μετά από συντονισμένες κινήσεις επαναλειτουργεί άμεσα το Θριάσιο ως Γενικό Νοσοκομείο

Το Θριάσιο Νοσοκομείο επαναλειτουργεί άμεσα τις επόμενες ημέρες ως γενικό νοσοκομείο και παύει η λειτουργία του ως νοσοκομείο αποκλειστικά για CoViD-19.

Έπειτα από παρεμβάσεις και κοινή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και των Δημάρχων Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και Μεγάρων Γρ. Σταμούλη, και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον Αντιπρόεδρο ότι τις προσεχείς ημέρες το Θριάσιο Νοσοκομείου θα σταματήσει να εξυπηρετεί αποκλειστικά CoViD περιστατικά, επανερχόμενο στην προ της 7ης Απριλίου  2021 λειτουργία του. Μετά τη σημαντική αυτή εξέλιξη, συνέχισαν τη συζήτησή τους, αναφερόμενοι στην πορεία των εμβολιασμών και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Ερυθρών, τα οποία αποτελούν και εμβολιαστικά κέντρα. Ο κ. Μπούρας ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» στη Δυτική Αττική, μετά και από προσωπική του θεώρηση, εξελίσσεται ομαλά. Είναι σημαντικό να συνεχίσει η ανταπόκριση των πολιτών, καθώς το εμβόλιο αποτελεί τη δεδομένη στιγμή την κύρια ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι εφόσον ομαλοποιηθεί η παρούσα  κατάσταση, θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής, που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας, ώστε να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά, να παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρείχε και προ πανδημίας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από σειρά ενεργειών που κάναμε και απέδωσαν, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη. Οι κοινές παρεμβάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδίδουν για το καλό των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Είμαστε παρόντες ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να βελτιωθεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής στον τόπο μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου