Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία που διοργανώθηκε στο "Ηρώδειο" από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η μεγάλη μουσική συναυλία που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, με την ενίσχυση και τη θερμή στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού αλλά και την Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας, που τιμώνται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στόχος της μουσικής βραδιάς με τον τίτλο «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη»-Από τη Βυζαντινή Κρήτη στο σήμερα και στον Μίκη Θεοδωράκη, ήταν η συγκέντρωση πόρων για την πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης στα ΜΜΕ και στα Λύκεια της Χώρας για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων που είναι και η κύρια αιτία κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Τη συναυλία παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή, αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αθ. Βίγλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και άλλοι Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συναυλία μετείχαν οι καλλιτέχνες Β. Σκουλάς, Μίλτος Πασχαλίδης και Μ. Τζομπανάκη ενώ επί σκηνής ήταν και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Μαζί τους ήταν και μια μεικτή ορχήστρα που απαρτιζόταν από εξαιρετικούς κλασικούς και λαϊκούς μουσικούς δεξιοτέχνες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Σήμερα είχαμε την τύχη και την τιμή να παρακολουθήσουμε μία εκπληκτική μουσική συναυλία την οποία συνδιοργανώσαμε μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών που σκοπός της ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε ζητήματα που σχετίζονται με την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων που είναι και η κύρια αιτία κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Όλοι μαζί συντροφιά με τις μελωδίες του Βασίλη Σκουλά, της Μαρίας Τζομπανάκη και του Μίλτου Πασχαλίδη, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητάς τους. Παράλληλα ως Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, επενδύουμε στην πρόληψη και στην ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα που σχετίζονται με την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Εργαζόμαστε καθημερινά για τη διαμόρφωση ενός μοντέλου των Υγιών Πόλεων αλλά και για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Θέλω να συγχαρώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και να διαμηνύσω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα άτομα με αναπηρία, με πράξεις και όχι με λόγια».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου