Εξεδόθη η άδεια λειτουργίας ΚΔΗΦ στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, με την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος, Κ. Λιούτα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από το Ίδρυμα. Επιπλέον η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος μετέφερε προσωπικά τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη για την τάχιστη διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για την έκδοση άδειας λειτουργίας του ΚΔΗΦ (Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας).

Ο κ. Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον και την βαρύτητα που δίνει στο έργο και το όραμα του Ιδρύματος, επισήμανε: «Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποτελεί μια δομή για την οποία, μαζί με τους γονείς και τη διοίκηση, έχω αγωνιστεί όχι μόνο ως Περιφερειάρχης, αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου. Καταφέραμε να μην υποβαθμιστεί και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η κοινωνική συνοχή είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από πράξεις και συγκεκριμένα βήματα. Με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη συμβάλλουμε στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων σε θέματα όπως η εκπαίδευση και η κοινωνική φροντίδα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί πάνω από 600.000 ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 για τη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ με απόφασή μου από τις αρχές 2020, η χρηματοδότηση του Ιδρύματος αυξήθηκε στο ποσό του 1.108.800,00 ευρώ με ταυτόχρονη παράταση του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι του 2023».

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Λιούτα, από την πλευρά της επισήμανε: «Η αξία αυτής της υπογραφής από την Περιφέρεια είναι ανεκτίμητη για εμάς. Μας ανοίγει καινούργιους δρόμους στο να παρέχουμε αμέριστη φροντίδα σε άτομα με αναπηρίες και να καλύψουμε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βασισμένες σε ένα δομημένο και οργανωμένο πρόγραμμα. Πολλαπλασιάζει τις επιλογές μας για προγράμματα κατάρτισης νέων δεξιοτήτων, ομαδικής δραστηριότητας, αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, ενώ παρεμβαίνει συμβουλευτικά με ψυχολογική υποστήριξη τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, προσδοκούμε σε μελλοντικές συμμετοχές μας σε πολιτιστικά δρώμενα, διασυνδέσεις με κοινωνικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε διαθέσιμης υπηρεσίας στήριξης στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των ωφελούμενων του Σικιαριδείου Ιδρύματος».

Συμβολική χειρονομία από τα παιδιά του Ιδρύματος ήταν η προσφορά ενός καλαθιού προς τον Περιφερειάρχη με χειροποίητες κατασκευές από τα τμήματα Κεραμικής, Βάπτισης, Μπατίκ, Βιβλιοδεσίας και Κηροπλαστικής, μεταφέροντας με την πρωτότυπη αυτή κίνηση την ικανοποίησή τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου