Επιστολή στην Ν. Κεραμέως για τη δια ζώσης συμμετοχή των ΑΜΕΑ στις απολυτήριες εξετάσεις των ΕΠΑΛ.


Επιστολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αποστέλλει ο  Δημήτρης Τσαμουρτζής, αναφορικά με τη δια ζώσης συμμετοχή των ΑΜΕΑ στις απολυτήριες εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι μαθητές μετά από δύο χρόνια που παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, λόγω της υγείας τους, καλούνται να συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις δια ζώσης κάτι το οποίο χαρακτηρίζουν «ανέφικτο λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας τους».

«Μία μόλις εβδομάδα πριν τη λήξη των μαθημάτων, και ενώ κανείς από εμάς, τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ, δεν έχει παρακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια ούτε μία ώρα δια ζώσης, καθώς είμαστε ενταγμένοι στις διατάξεις της απόφασης της 10/9/2021 απόφασης υπ’ αριθμόν 11525/ΓΔ4, κληθήκαμε να δώσουμε εξετάσεις δια ζώσης. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της αποδεδειγμένα βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο μαθητής.

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Είμαστε άτομα με ειδικές ανάγκες που παρακολουθούμε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα ποσοστά αναπηρίας μας κυμαίνονται από 67% και άνω. Η μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ένταξή μας στην εκπαιδευτική διαδικασία αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για την περάτωση των εγκύκλιων σπουδών μας.

Μία μόλις εβδομάδα πριν τη λήξη των μαθημάτων, και ενώ κανείς από εμάς, τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ, δεν έχει παρακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια ούτε μία ώρα δια ζώσης, καθώς είμαστε ενταγμένοι στις διατάξεις της απόφασης της 10/9/2021 απόφασης υπ’ αριθμόν 11525/ΓΔ4, κληθήκαμε να δώσουμε εξετάσεις δια ζώσης. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο λόγω της αποδεδειγμένα βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας μας.

Ευελπιστούμε στη μέριμνα του Υπουργείου και στη δική σας προσωπικά, ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι δυνατόν να εξετασθούμε μέσω Webex, όπως συνέβη στα πανεπιστήμια της χώρας μας τα τελευταία δύο έτη. Η μετάβασή μας στις σχολικές μονάδες θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία μας και θα όξυνε την ανισότητα έναντι των συμμαθητών μας.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 του ΦΕΚ στην περίπτωση 1Α, «Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Θεωρούμε βέβαιο ότι θα δώσετε τη σωστή λύση, τιμώντας την προσπάθεια της Πολιτείας για ένταξη των ΑΜΕΑ, με την παροχή δεύτερης ευκαιρίας.

Μετά τιμής,


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου