Άνθρωποι πεταμένοι στους δρόμους.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων κακοποιημένα ζώα και απάνθρωπες συμπεριφορές. Ακούμε να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για να αποποιηθούν τις ευθύνες και όλα αυτά συμβαίνουν στα ζώα που πολλές φορές έχουν και ανθρώπινη μορφή. Ο κόσμος ευαισθητοποιείται και όλοι έχουν κάτι να πουν γι’ αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι  κακοποιημένοι και πεταμένοι μέσα σε πλήθος  κόσμου στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας που γι’ αυτούς δεν ενδιαφέρεται κανένας. Άνθρωποι πεταμένοι στους δρόμους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που η μοίρα τους έφερε σ αυτό το σημείο και από την άλλη κτίρια εγκαταλελειμμένα χωρίς ιδιοκτήτες που ανήκουν στο κράτος, στις τράπεζες και σε διάφορα ιδρύματα όπως Υπουργεία , ασφαλιστικούς οργανισμούς, δήμους κ.τ.λ. Ένα πολυτελέστατο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας (το Κέντρο Αστέγων) που απέξω είναι κούκλα αλλά μέσα πανούκλα υπολειτουργεί  καλύπτοντας μόνο γραφειοκρατικές ανάγκες όπως φαίνεται. Ποιος ξέρει πόσα κονδύλια και χρήματα της Ε.Ε. που θα πληρώσουν τα παιδιά μας σπαταλήθηκαν για το συγκεκριμένο κτίριο;  




Με αγανάκτηση αντιλαμβανόμαστε ότι ουδεμία αξία έχει η ανθρώπινή ζωή, ενώ θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους με πράξεις και όχι μεγάλα λόγια και ωχαδερφισμό. Μήπως κάποιους τους συμφέρει αυτό που γίνεται και αποτρέπουν την προβολή αυτών των εικόνων ώστε να μπορούν να ενημερωθούν όλοι γι’ αυτό το χάλι που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας;

Μήπως φταίμε και όλοι εμείς που δεν αντιδρούμε σ αυτές τις εικόνες; Απλά περνάμε από δίπλα τους και προσπερνάμε, δεν μας αγγίζει αφού δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι σ αυτή την κατάσταση.
Συναντάμε οργανώσεις οι οποίες διαμαρτύρονται για τα ζώα (και καλά κάνουν) και αναρωτιόμαστε μήπως αυτές οι οργανώσεις που λειτουργούν με την καρδιά και όχι με την τσέπη είναι καταλληλότερες  και για τους ανθρώπους.
Δυστυχώς είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που υποφέρουν από τα ζώα και  θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή παρά στα συμφέροντα. Και κάτι ακόμα αυτοί οι πεταμένοι στους δρόμους άνθρωποι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα μας αλλά και η ταυτότητα μας για το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων κακοποιημένα ζώα και απάνθρωπες συμπεριφορές. Ακούμε να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για να αποποιηθούν τις ευθύνες και όλα αυτά συμβαίνουν στα ζώα που πολλές φορές έχουν και ανθρώπινη μορφή. Ο κόσμος ευαισθητοποιείται και όλοι έχουν κάτι να πουν γι’ αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι  κακοποιημένοι και πεταμένοι μέσα σε πλήθος  κόσμου στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας που γι’ αυτούς δεν ενδιαφέρεται κανένας. Άνθρωποι πεταμένοι στους δρόμους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που η μοίρα τους έφερε σ αυτό το σημείο και από την άλλη κτίρια εγκαταλελειμμένα χωρίς ιδιοκτήτες που ανήκουν στο κράτος, στις τράπεζες και σε διάφορα ιδρύματα όπως Υπουργεία , ασφαλιστικούς οργανισμούς, δήμους κ.τ.λ. Ένα πολυτελέστατο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας (το Κέντρο Αστέγων) που απέξω είναι κούκλα αλλά μέσα πανούκλα υπολειτουργεί  καλύπτοντας μόνο γραφειοκρατικές ανάγκες όπως φαίνεται. Ποιος ξέρει πόσα κονδύλια και χρήματα της Ε.Ε. που θα πληρώσουν τα παιδιά μας σπαταλήθηκαν για το συγκεκριμένο κτίριο;  Με αγανάκτηση αντιλαμβανόμαστε ότι ουδεμία αξία έχει η ανθρώπινή ζωή, ενώ θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους με πράξεις και όχι μεγάλα λόγια και ωχαδερφισμό. Μήπως κάποιους τους συμφέρει αυτό που γίνεται και αποτρέπουν την προβολή αυτών των εικόνων ώστε να μπορούν να ενημερωθούν όλοι γι’ αυτό το χάλι που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας; Μήπως φταίμε και όλοι εμείς που δεν αντιδρούμε σ αυτές τις εικόνες; Απλά περνάμε από δίπλα τους και προσπερνάμε, δεν μας αγγίζει αφού δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι σ αυτή την κατάσταση. Συναντάμε οργανώσεις οι οποίες διαμαρτύρονται για τα ζώα (και καλά κάνουν) και αναρωτιόμαστε μήπως αυτές οι οργανώσεις που λειτουργούν με την καρδιά και όχι με την τσέπη είναι καταλληλότερες  και για τους ανθρώπους. Δυστυχώς είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που υποφέρουν από τα ζώα και  θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή παρά στα συμφέροντα. Και κάτι ακόμα αυτοί οι πεταμένοι στους δρόμους άνθρωποι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα μας αλλά και η ταυτότητα μας για το παγκόσμιο γίγνεσθαι.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου