«ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ»

 


Η διαφθορά είναι ένας ιός τσέπης επικίνδυνος  και μεταδοτικός στους ευάλωτους επαγγελματίες!!! Με τα σημερινά δεδομένα πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα με τραγικά αποτελέσματα. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν υπάρχει αντίδοτο, η τιμωρία μηδαμινή, ανύπαρκτη ή πουθενά στον ορίζοντα. Τί να πούμε κι εμείς οι ταλαίπωροι που για να κάνουμε οτιδήποτε περνάμε δίπλα από τον ιο της διαφθοράς, προσπαθούμε να τον αποφύγουμε αλλά όμως αυτός μας κυνηγάει και αναγκαστικά τις περισσότερες φορές υποκύπτουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας. Κατά τ’ άλλα στο κράτος δικαίου που ζούμε όλα είναι τέλεια, και κάθε μέρα χειρότερα. Όταν η επικινδυνότητα των αποτελεσμάτων της διαφθοράς είναι παρόμοια με το παρακάτω θέμα που δίνει τη δυνατότητα σε άσχετους να οδηγούν και να σκοτώνουν κόσμο, μιλάμε για δολοφονία. Τώρα θα μου πείτε ότι με κλειστά τα μάτια βλέπουμε καλύτερα. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε κατάματα την αλήθεια όπως δεν μας κοιτάει και αυτή. Κατά τ’ άλλα να σας θυμίσουμε πάλι ότι δεν μπορεί να φταίει ένας μηχανοδηγός στα Τέμπη ούτε ένας οδηγός με πλαστό δίπλωμα. Φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί γιατί «δολοφόνοι» δεν είναι μόνο αυτοί που οδηγούν με πλαστά διπλώματα αλλά και αυτοί που βρίσκονται ή κρύβονται πίσω από την καρέκλα της κάθε ιστορίας που κάθε φορά  αργά ή γρήγορα ξεσκεπάζεται. Γ.Ρ.

 


Μεγάλο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, στη Δυτική Αττική και την Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν 11 άτομα και ειδικότερα ο προϊστάμενος και τρεις υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και 7 ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Βαρύνονται, κατά περίπτωση, με τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, στην Κόρινθο, υπάλληλοι της τοπικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών με τους συνεργάτες τους, εφοδίαζαν έναντι χρημάτων υποψήφιους οδηγούς με άδειες οδήγησης κάθε κατηγορίας, καθώς και διαφόρων τύπων πιστοποιητικά, ακολουθώντας παράτυπη διαδικασία κατά τη θεωρητική και πρακτική εξέταση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ, τα κέρδη που αποκόμισαν παράνομα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τον Ιούνιο του 2022, κυμαίνονται από 292.800 έως 610.000 ευρώ. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε, θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Η δι

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου