Μητέρα με νοητική υστέρηση ζητά πίσω τα 3 παιδιά της – Τα πήραν οι κοινωνικές υπηρεσίες με εισαγγελική εντολή

 “Θέλουν τα παιδιά κοντά τους”, ξεσπά ο πατέρας της μητέρας με νοητική υστέρηση που της στερούν τα παιδιά της με εισαγγελική εντολή

Mητέρα με νοητική στέρηση ζητά πίσω τα παιδιά της τα οποία στερείται με εισαγγελική εντολή και καθημερινά ζει το δράμα της απουσίας τους.

Η 24χρονη Κυριακή και ο σύζυγός της Ιορδάνης, ζητούν πίσω τα τρία τους παιδιά, ένα κοριτσάκι και δύο αγοράκια, τα οποία, όπως λένε οι ίδιοι, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αποφάσισαν να τα απομακρύνουν από το οικογενειακό περιβάλλον, θεωρώντας τους ως ακατάλληλους γονείς.

Ο Ιορδάνης έχει Διαβήτη Τύπου Α και η Κυριακή έχει οριακό IQ στο 71%.

Μας βγάζουν ανίκανους, ότι δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Μπορώ να μεγαλώσω και τα τρία μου παιδιά“, είπε η Κυριακή στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star.

Το πρώτο της παιδί το γέννησε το 2020 όμως δεν το πήρε ποτέ στο σπίτι, καθώς της είπαν ότι το μωρό έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο, μέχρι να διαπιστωθεί ότι μπορούν να το μεγαλώσουν. Όπως είπε η Κυριακή πήγαινε κάθε μέρα στο νοσοκομείο και το θήλαζε, όμως οι γιατροί της έδωσαν ένα χάπι για να σταματήσει τον θηλασμό και στη συνέχεια ενημέρωσαν την κοινωνική υπηρεσία που παρέδωσε το παιδί σε ανάδοχη οικογένεια.

Την επόμενη χρονιά το ζευγάρι απέκτησε ένα ακόμα παιδί, αλλά επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με εισαγγελική εντολή, να της παίρνουν το μωρό και να το μεταφέρουν στο Ίδρυμα “Άγιος Στυλιανός”, όπου μεγάλωσε και η ίδια. Το ίδρυμα την ενημέρωσε πως δεν θα μπορεί να βλέπει το αγοράκι της και ότι όταν βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια θα υιοθετηθεί.

Λίγο καιρό αργότερα το ζευγάρι απέκτησε και τρίτο μωρό, το οποίο όμως και πάλι κατέληξε στο Ίδρυμα “Άγιος Στυλιανός”.

Τέσσερις μέρες αφότου γέννησα πήρα εξιτήριο κι εγώ και το μωράκι μου. Το πήραμε σπίτι και στις 13/10 ήρθε το Χαμόγελο του Παιδιού μετά από εισαγγελική εντολή, μου πήραν το μωρό μέσα από τα χέρια και το πήγαν κι αυτό στο ίδρυμα“, είπε η μητέρα.

Η ίδια πηγαίνει κάθε μέρα στο ίδρυμα για να τη θηλάσει και κάθε φορά που φεύγει και την αφήνει εκεί σπαράζει η καρδιά της. Κατηγορεί μάλιστα τη μητέρα της, ότι εκείνη κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες, καθώς ήθελε εκείνη να πάρει το πρώτο της παιδί για να το μεγαλώσει.

Έφτασε στο σημείο να πει ψέματα στην κοινωνική υπηρεσία ότι ο σύζυγός μου με κακοποιεί, κάτι που δεν ισχύει“, συνέχισε.

“Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τη μαμά τους και τον μπαμπά τους. Τα παιδιά μου τα αγαπάω και θα κάνω τα πάντα για να τα πάρω πίσω. Αυτό που συμβαίνει με εμάς είναι άδικο”, είπε από την πλευρά του ο Ιορδάνης.

Στο πλευρό τους βρίσκεται ο πατέρας της Κυριακής, ο οποίος είπε στην εκπομπή ότι θα είναι δίπλα τους για να τους βοηθήσει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα ικανοί να αναθρέψουν τα παιδιά.

Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν μαζί σαν αδέλφια. Θέλω την οικογένειά μου πίσω“, κατέληξε η Κυριακή.

Πηγή: Newsitamea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου