Κοινή εκστρατεία για την πολεοδόμηση της βιομηχανικής ζώνης του Ασπροπύργου




Σύσκεψη στην αντιπερειφέρεια στην Ελευσίνα για το θέμα,  ώστε επιτέλους να προχωρήσει η διαδικασία για τον βόρειο τομέα.
 
Η τεράστια βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, αποτελεί την χειρότερη εικόνα που μπορούσε να υπάρχει για μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές ζώνες στην Ελλάδα, που στεγάζει έντονη δραστηριότητα. Οι κακές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών από τις κυβερνήσεις και το πολλές φορές ανίκανο για να δουλέψει και φέρει λύσεις δημόσιο, οδήγησαν σε ένα απέραντο χάος, λόγω έλλειψης πολεοδόμησης (σχεδίου, δρόμων, υποδομών), το οποίο διαιωνίζεται από την απίστευτη γραφειοκρατία της τροπή της ανάπτυξης και πολλά δεινά, εν μέσω μάλιστα της κρίσης που ταλανίζει τις επιχειρήσεις και όλους. Φαίνεται όμως ότι στο βάθος του τούνελ να υπάρχει πλέον φώς αισιοδοξίας. Σήμερα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια που στηρίζεται σε άψογη και συνεχή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και του Δημάρχου Ασπροπύργου. Υπάρχει πολιτική βούληση και θέληση, να υπάρξει συντονισμός και λύσεις στο πρόβλημα της πολεοδόμησης.



Μάλιστα την Δευτέρα , στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα έγινε, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου, συνάντηση με θέμα Βιομηχανικό Πάρκο Ασπροπύργου Βόρειου Σομέα» με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου. Ακόμη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για θέματα έργων και υποδομών, κ. Λάσκαρη Επιχειρήσεων Ασπροπύργου, κ. Λιάγκης, κ. Συκάρης, κ. Φατζής και κα Γραμματίκα, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.



Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια:



προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν έτσι ώστε να υλοποιηθεί η πολεοδόμηση στην βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, αλλά και οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν η απαρχή ουσιαστικού διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια ολόκληρο το Θριάσιο Πεδίο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου