ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Ξεκινούν ψεκασμοί για τα κουνούπια σε όλη την Δυτική
Αττική

Προεργασία φέτος για καθαρισμό περιοχών προς μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών
Ξεκινάει από την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, το πρόγραμμα ψεκασμών της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ιδιαίτερα την τρέχουσα χρονιά, η όλη δράση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για τους ψεκασμούς εκκίνησε πολύ ενωρίτερα μέσω καθαρισμών ρεμάτων και καναλιών, όπως στην Ψάθα, έτσι ώστε οι επακόλουθοι ψεκασμοί να αποδώσουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό προστασίας.

Επίσης, τη φετινή χρονιά η δράση της Αντιπεριφέρειας θα έχει ιδιαίτερη ένταση και λόγω της αυξημένης ετοιμότητας που επιβάλει η επιδημία του ιού Zika. Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής έχει ήδη προμηθεύσει με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό  τους Δήμους της Δυτικής Αττικής έτσι ώστε να υπάρξει η ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη των δηγμάτων από κουνούπια.

Οι δημότες και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής καλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Περιφέρειας και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για τις αναγκαίες προφυλάξεις και ενέργειες για την αποτελεσματική πρόληψη από δήγματα κουνουπιών. Επίσης, οι ταξιδιώτες από και προς τρίτες χώρες στις οποίες καταγράφονται κρούσματα του ιού Zika οφείλουν να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και να απευθύνονται στις υγειονομικές αρχές σε περίπτωση συμπτωμάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου