Σε ύφεση η χώρα


 Σύμφωνα με τα νεότερα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιδείνωση εμφάνισε η πορεία του ΑΕΠ το δ΄τρίμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, κατέγραψε ύφεση -1,1% έναντι του δ' τριμήνου του 2015 και ύφεση 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016. Προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινούνται και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σύμφωνα μάλιστα με τη Eurostat, δεν καταγράφηκε ύφεση σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ παρά μόνο στην Ελλάδα.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας  σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τόσο της ΕΛΣΤΑΤ όσο και της Eurostat, τον διέψευδαν.

Τα στοιχεία αυτά φέρνουν την Αθήνα σε ακόμα δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους δανειστές τη στιγμή που οι διαφωνίες για τα δημοσιονομικά παραμένουν έντονες.

Δυστυχώς, οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καταστροφολογία όπως κατηγορεί η Κυβέρνηση αλλά είναι μια αποτύπωση της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχει άλλος χώρος για αυταπάτες. Η οικονομίας της χώρας μας πρέπει να πάρει πάλι μπρος. Η πατρίδα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Οι Ελληνες να γεμίσουν και πάλι αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου