Τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια τοποθέτησε ο Δήμος Φυλής

Ξεκίνησε στα Άνω Λιόσια η πρώτη φάση του μεγαλόπνοου έργου που σχεδίασε, εξασφάλισε τους πόρους και υλοποιεί η Διοίκηση του Χρήστου Παππού και αφορά στην αυτάρκεια του Δήμου Φυλής σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ήδη ο Δήμος Φυλής και η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησαν στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στην συνοικία του Αγίου Νικολάου, ενώ στο κέντρο της πόλης τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και στο κτίριο που στεγάζονται η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (κτίριο πρώην Εφορίας). 
«Προχωράμε σταθερά και με προσήλωση την ενεργειακή αναβάθμιση μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η αυτοτέλεια του Δήμου μας σε ηλεκτρική ενέργεια » υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής που εμφανίζεται ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου που υλοποιείται. 
«Το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε, ήδη καλύπτει για δεύτερη χρονιά φέτος τις ανάγκες του σε θέρμανση με φυσικό αέριο. Τώρα με τα φωτοβολταϊκά που τοποθετήσαμε, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ‘’πράσινη’’ εγκατάσταση του Δήμου μας και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μέσα στο μήνα δημοπρατούμε και κάνουμε πράξη το μεγαλύτερο όραμά μας και το πιο φιλόδοξο σχέδιό μας που είναι η δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ» τονίζει ο Χρήστος Παππούς. 
«Η ενέργεια που θα παράγεται θα συμψηφίζεται με αυτήν που καταναλώνουν τα δημοτικά κτίρια. Από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αναμένεται να παράγονται στα Άνω Λιόσια 15.400 kWh οι οποίες σύμφωνα με τη σχετική μελέτη θα εξασφαλίσουν στο Δήμο για την επόμενη 20ετία, σημαντική εξοικονόμηση πόρων», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.
 
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου