Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής: Μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας

Σύσκεψη εργασίας με τα μέλη του Συμβουλίου της νεοσύστατης Κοινότητας Κινέτας, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεγαρέων Σπύρο Κορώση και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μεγαρέων είχε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και σε αγαστή συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινότητας Κινέτας και τον Δήμο Μεγαρέων, προχωρά σε παρεμβάσεις, όπως καθαρισμοί ρεμάτων, και άλλες εργασίες για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών.
Απώτερος σκοπός η εκπόνηση μίας μεγάλης μελέτης για την συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας. Ένα έργο πνοής, που η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει να δημοπρατήσει για την οριστική αντιμετώπιση και πρόληψη των φαινομένων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε: «Τα προβλήματα της περιοχής της Κινέτας είναι γνωστά: οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πολύπαθη αλλά πανέμορφη και με προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης περιοχή, ενώ η απειλή για νέα φαινόμενα το χειμώνα ανησυχεί τους κατοίκους.
Εκτός από τις παρεμβάσεις για τις ανάγκες της χειμερινής περιόδου, προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο, μία μελέτη για συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της Κινέτας, που περιλαμβάνει όσα αναγκαία υπό-έργα θα βάλουν τέλος στην ανησυχία που εύλογα υπάρχει με τις πρώτες σταγόνες βροχής».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου