Παρουσιάστηκε το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας στο Πεδίο του Άρεως

Γ. Πατούλης: «Μετά από δεκαετίες «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως»
Σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή μετατρέπει το Πεδίο του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το οποίο θα διαρκέσει από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τη συμμετοχή των Δ. Μπάση και Stavento. 
Στην περίοδο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστούν δεκάδες πολιτιστικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους, ενώ είναι σημαντικό ότι όλα αυτά θα είναι ανοικτά για όλους καθώς η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να δουν «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ, παραδοσιακά έθιμα και προϊόντα από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαιθρίων Εμπόρων, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων ενώ η Περιφέρεια σε συνεργασία  με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί μπορούμε» θα συγκεντρώνουν παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Αποτελεί για μένα πολλή μεγάλη χαρά που μετά από δεκαετίες «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο για είκοσι πέντε μέρες, θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα,  που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία» επισήμανε ο κ. Πατούλης σε σχετική συνέντευξη τύπου, ενώ τόνισε πως η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης. «Θέλουμε να γίνει ένα πάρκο πρότυπο ευζωίας και να ενισχύσουμε τον μητροπολιτικό του χαρακτήρα» ανέφερε και σημείωσε πως θα συνυπάρξουν η λειτουργία του λαμπερού χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, η επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τα προϊόντα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, οι δράσεις ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης καθώς και πρωτοβουλίες που προάγουν το μοντέλο της «πράσινης περιφέρειας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου