Εγκαίνια Συμβουλευτικού Κέντρου για την Άνοια στον δήμο Φυλής


Μια νέα σημαντική Κοινωνική Δομή στήριξης των δημοτών, το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια, εγκαινίασαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, παρουσία αιρετών, εργαζομένων και κόσμου.
Ο κ. Παππούς στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως με τη νέα κοινωνική δομή ο Δήμος Φυλής κάνει «ακόμη ένα βήμα μπροστά» και επεκτείνει τα κοινωνικά του προγράμματα. «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια. Πέρα από τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, πέρα από τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε με τον κ. Περιφερειάρχη, έχουμε ως στόχο να είμαστε πρότυπος Δήμος και στα κοινωνικά ζητήματα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής που δήλωσε ανοιχτός στη στήριξη κάθε προγράμματος που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη, αφού τον καλωσόρισε και τον ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο, υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής βασίζει πολλά στη στήριξη της Περιφέρειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «Είμαι σίγουρος, αφού σε έχω δίπλα μου ότι θα προχωρήσουμε όσα έχουμε από κοινού συντονίσει . Καλώς όρισες στην πόλη μας σαν φίλος. Καλώς όρισες στην πόλη μας ως Περιφερειάρχης. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στη Φυλή γιατί στηριζόμαστε σε σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε μαζί σε ότι έχουμε προγραμματίσει» κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε στο χαιρετισμό του «πως κάθε πολίτης της Αττικής χρωστάει στη Φυλή». Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στο Δήμο, ότι πόροι ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν εκ της Περιφέρειας για να συνδράμουν σε ανάγκες του Δήμου στο πλαίσιο του γενικότερου προϋπολογισμού. Αναφερόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο είπε πως «Σήμερα εγκαινιάζουμε το κέντρο για την Άνοια, μια νόσο που δεν πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Δεν πρέπει να ξεχνούν - και εμείς δεν ξεχνάμε - αυτά που υποσχόμαστε».
Την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ανοδική τάση εμφάνισης της νόσου ανέλυσε η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer η οποία ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη που μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνέβαλλε καθοριστικά για την δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης της νόσου αλλά και το Δήμαρχο Φυλής Χρ. Παππού για την δημιουργία του κέντρου στα Άνω Λιόσια.
Μετά τους χαιρετισμούς που έγιναν στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Φυλής επίσημοι, αιρετοί και κόσμος μετέβησαν στην Κοινωνική Υπηρεσία όπου έγινε η τελετή των εγκαινίων της νέας δομής και ο αγιασμός. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ξεναγήθηκε από το Χρήστο Παππού στο κτίριο που στεγάζει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου